Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

Ingrediente

  • ALUAT:
  • - 400 gr faina
  • - 260 ml apa calduta
  • - 7 gr drojdie uscata
  • - 8 gr sare
  • - 12 gr zahar
  • UMPLUTURĂ:
  • - cârnăciori
  • - un ou
  • - piper sau cuișoare pentru a face ochișorii purcelușului
  • - seminte de mac sau susan pentru decor

Mod de preparare

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte: moale, pufos, elastic fara a se lipi de degete.

2. Coca rezultata o lasam la dospit...apoi realizam purcelusii ca pe placințele,doar că le umplem cu bucatele de carnat, dupa care le atașăm urechiușe ( triunghiuri mici din aluat), codițe și ochișori din cuișoare aromate sau boabe de piper.

3. După ce am modelat purcelusii, se ung cu ou batut ( ca pe paine), se presara seminte de mac sau susan si se baga in cuptorul incins ( 180 grade) pentru aproximativ 30 de minute.

4. Dupa ce s-au copt, se ung cu o pensulă muiată într-un amestec format din: o lingura ulei, o lingura zahar si 3-4 linguri de apa) si se acopera pentru 10 minute cu un prosop. In timpul acesta se vor racori, respectiv aburi si vor fi numai buni de consumat.

Simplu, gustos și aspectuos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise