Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate.
1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte: moale, pufos, elastic fara a se lipi de degete.
2. Coca rezultata o lasam la dospit...apoi realizam purcelusii ca pe placințele,doar că le umplem cu bucatele de carnat, dupa care le atașăm urechiușe ( triunghiuri mici din aluat), codițe și ochișori din cuișoare aromate sau boabe de piper.
3. După ce am modelat purcelusii, se ung cu ou batut ( ca pe paine), se presara seminte de mac sau susan si se baga in cuptorul incins ( 180 grade) pentru aproximativ 30 de minute.
4. Dupa ce s-au copt, se ung cu o pensulă muiată într-un amestec format din: o lingura ulei, o lingura zahar si 3-4 linguri de apa) si se acopera pentru 10 minute cu un prosop. In timpul acesta se vor racori, respectiv aburi si vor fi numai buni de consumat.
Simplu, gustos și aspectuos!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii