Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie. Aceasta reteta iti permite sa pregatesti rapid si usor un aperitiv delicios, care va fi placul oricui il incearca. Savureaza gustul autentic si textura perfect crocanta a acestor chifteluțe si bucura-te de momente frumoase alaturi de cei dragi!

Portii
40
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 3 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Reteta de chiftelute aperitiv este simpla si se prepara usor. Chiftelutele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive si dispar mereu printre primele.

Dar sunt foarte bune la micul dejun, pranz sau cina alaturi de piure de cartofi, legume, salate sau diverse sosuri.

Intr-un bol punem carnea tocata, painea inmuiata in apa sau lapte, cartoful dat pe razatoarea fina stors bine si ceapa si usturoiul rase fin si ele. Adaugam oul, sare si piper proaspat rasnit , patrunjelul tocat.

Amestecam foarte bine compozitia cu mana, acoperim bolul si lasam la rece o ora.

Apoi formam chiftelute putin mai mici decat o nuca. Daca doriti, le puteti tavali prin faina sau pesmet inainte de a le praji.

Sau, daca preferati varianta mai usoara si mai sanatoasa, asezati-le intr-o tava acoperit cu hartie de copt, stropiti-le cu ulei ci coaceti-le 25-39 de minute la 180 de grade C, cuptor preincalzit.

Din reteta de chiftelute aparitiv obtinem 40 de bucati.

Se pot pune pe platourile cu aperitive ca atare, alaturi de branzeturi, mezeluri, masline, legume feliate. Sau se pot insira pe betisoare pentru aperitive alaturi de cubulete de cascaval, rosii cherry sau ardei gras diverse culori.

Oricum ati prefera aceste chiftelute aperitiv, va asigur ca au mare trecere si va recomand cu drag reteta.

Pe platourile cu aperitive, alaturi de aceste chiftelute, merg de minune niste aperitive rapide din foietaj si cateva oua umplute cu pasta de ton. Iar buletele de branza si cartofi nu trebuie sa lipseasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise