Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2020

Ingrediente
-organe de miel (1 kg), -1 legatura usturoi verde (3 fire), -3 legaturi ceapa verde (10-12 fire), -3 oua, -sare, -piper, -boia dulce, -leustean verde (2-3 fire)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece, le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde.Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face multa spuma. Cand sunt fierte le scoatem pe o tava sau intr-un vas si le lasam la racit.

Cand putem lucra cu ele si nu ne prajim pe degete taiem organelle in bucati mai mici care sa incapa in masina de macinat.

Cu o masina de tocat carne macinam carnea. Ceapa verde,usturoiul si leusteanul le tocam cu un cutit.

Intr-un castron amestecam toate ingredientele :organele macinate,verdeturile,sare,piper,boia si ouale. Le omogenizam foarte bine .

Pregatim 2 tavi mici de chec (eu am tavi de chec de 15 cm lungime ) pe care am pus hartie de copt si le-am stropit cu ulei .

Compozitia de drob am impartit-o in doua in cele doua tavi si am aranjat-o uniform .

Punem tavile la copt in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute . Inainte de servire se lasa la racit, se taie mai usor cand este rece.



Pentru a servi drobul am pregatit un sos de hrean din 3 bucati de hrean, cred ca au avut vreo 400 gr,curatate de coaja si taiat pe lungime. Am fiert hreanul in apa cu sare pana s-a inmuiat.Cand a fost rece l-am tocat cu masina de tocat carne. Intr-un vas pe foc mic am pus 2 linguri de ulei, hreanul tocat ,sare,putin piper si 200 ml lapte amestecat cu 1 lingura amidon de porumb. Se gateste pe foc mic amestecand pana cand se ingroasa putin .
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob de miel

Drob de miel

-Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin, -Se toaca carnea de porc,

2 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -organe de miel (1 kg)
  • -1 legatura usturoi verde (3 fire)
  • -3 legaturi ceapa verde (10-12 fire)
  • -3 oua
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -leustean verde (2-3 fire)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu ricotta si nuci