Piftie (racitura) din Moldova

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Piftie (racitura) din Moldova

Ingrediente

  • - 1 picior de porc
  • - 1 sfert de cap de porc cu ureche
  • - foaie de dafin
  • - o ceapă mai mare
  • - unul sau doi morcovi
  • - rădăcină de pătrunjel și, opțional, rădăcină de păstârnac
  • - sare și piper boabe
  • - usturoi (o căpățână/două, în funcție de preferințe)

Mod de preparare

Se curăță bine carnea și se spală. Se pune la fiert la foc mic cu toate ingredientele, fără usturoi si se fierbe până se desprinde carnea de pe os.

Se scoate carnea, se lasă să se răcească. Se adună grăsimea ridicata deasupra la zeamă.

Se pisează usturoiul, se adaugă în zeamă și se amestecă.

Carnea se rupe în bucăți și se așază pe platouri. Se mai poate adăuga morcovul fiert tăiat rondele pentru decor.

Se strecoară zeama prin strecurătoare și pune în platouri. Acestea se dau la răcit și se servește racitura după ce se încheagă.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni