autor:

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie (racitura) din Moldova

Autor: Cornelia Oprea    
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Oprea    
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2020

Ingrediente
- 1 picior de porc, - 1 sfert de cap de porc cu ureche, - foaie de dafin, - o ceapă mai mare, - unul sau doi morcovi, - rădăcină de pătrunjel și, opțional, rădăcină de păstârnac, - sare și piper boabe, - usturoi (o căpățână/două, în funcție de preferințe)

Dificultate: Redusa Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se curăță bine carnea și se spală. Se pune la fiert la foc mic cu toate ingredientele, fără usturoi si se fierbe până se desprinde carnea de pe os.

Se scoate carnea, se lasă să se răcească. Se adună grăsimea ridicata deasupra la zeamă.

Se pisează usturoiul, se adaugă în zeamă și se amestecă.

Carnea se rupe în bucăți și se așază pe platouri. Se mai poate adăuga morcovul fiert tăiat rondele pentru decor.

Se strecoară zeama prin strecurătoare și pune în platouri. Acestea se dau la răcit și se servește racitura după ce se încheagă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie (racitura) din Moldova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • - 1 picior de porc
  • - 1 sfert de cap de porc cu ureche
  • - foaie de dafin
  • - o ceapă mai mare
  • - unul sau doi morcovi
  • - rădăcină de pătrunjel și
  • opțional
  • rădăcină de păstârnac
  • - sare și piper boabe
  • - usturoi (o căpățână/două
  • în funcție de preferințe)

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia Oprea
Cozonac de la Moldova

Cozonac de la Moldova

Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Biscotti