Rulada din muschiulet de porc

O rulada foarte aratoasa dar si foarte gustoasa,care arata foarte bine pe masa, mai ales daca este o masa mai festiva sau o sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulada din muschiulet de porc

Ingrediente

  • 1 muşchiuleţ de porc (cam 800 g a avut cel folosit de mine)
  • 200 g carne de porc tocata
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 7 oua prepeliţă
  • 2 oua
  • 50 g cascaval
  • Patrunjel si marar verde
  • 4 fire ceapa verde
  • Ulei
  • Sare,piper,boia
  • Fulgi de chilli
  • Pudra de rozmarin
  • Usturoi granulat

Mod de preparare

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare.

Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură.

Chiar dacă arată atât de bine,se pregăteşte foarte uşor.

Eu am avut un muşchiuleţ de porc destul de mare,dar foarte fraged.

Să aveţi parte de Sărbători cu bucurie şi pace în suflete!

Muschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta.

Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început facând o crestatura pe lungimea muschiuletului,apoi m-am dus cu taietura circular ,astfel încât sa nu ramâna felia de carne foarte groasa dar nici sa n-o strapungem.

Daca torusi se întâmpla sa strapungem carnea,nu este nici o tragedie.

Am acoperit carnea cu o folie si am batut cu ciocanul pentru snitele,astfel încât sa întind cât mai mult felia de carne.

Am condimentat bine carnea ,am rulat si am lasat-o la frigider o ora.

Intre timp am tocat si condimentat carnea pentru umplut,am fiert si curatat ouale de prepeliţă,am taiat ciupercile dar nu foarte marunt.

Am taiat ceapa verde si am calit-o în putin ulei împreuna cu ciupercile.

Am luat de pe foc,am adaugat carnea tocata,ouale batute,cascavalul razuit si verdeata.

Am scos carnea,am desfacut-o,am pus deasupra umplutura,ouale de prepeliţă,am rulat,am fixat-o cu 3 betisoare de frigarui si am pus-o în tava în care am pus putin ulei si apa.

Am pus la cuptor si am lasat pâna când carnea s-a rumenit si a fost suficient de „patrunsa”.

Timpul de coacere depinde de marimea bucatii de carne si de cuptor,eu am lasat-o cam o ora si jumatate.

Se feliaza când s-a racit bine.

Să aveţi poftă !!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise