autor:

Simona_Georgescu

» » , Mancaruri cu carne, Slow Cooking

Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2019

Ingrediente
Pentru gulas:, 500 gr carne de vitel (pulpa am avut eu), 200-300 gr pulpa de porc, 2 cepe rosii, 3-4 graunti de usturoi, 2 linguri ulei, 1 lingura unt, 1 ardei capia, 2 morcovi, 2 tije apio, 3-4 rosii carnoase, Sare si piper proaspat rasnit, 1 lingurita seminte de chimen, boia dulce si boia afumata, 1 lingurita cimbru uscat, Frunze proaspete de patrunjel si de telina, 1 lingura plina de pasta de tomatesi pasta de gogosari, 500 ml vin rosu si 200-300 ml apa, Pentru budinca de paine/cornuri:, Paine sau cornuri simple, veche de 2-3 zile, 2 oua, 250-300 ml lapte, Sare dupa gust, unt pentru uns vasul, Pentru servit: ardei iute, smantana(optional)

Dificultate: Medie Timp: 5h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare se pune la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit, chimenul si boiaua. Se lasa pe foc 2-3 minute, pana condimentele isi lasa aromele.Ulterior se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul capia taiat feliute. Se caleste totul inca 2-3 minute.

In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pune carnea spalata si taiata cuburi. Se adauga prajeala si restul ingredientelor. Adica: morcovul taiat cubulete, tijele de apio taiate feliute, rosiile taite cuburi, frunzele de patrunjel si de telina taiate marunt, sare si cimbru uscat, vinul (eu l-am incalzit in tigaia in care am facut prajeala), apa, pasta de gogosari si de tomate. Sper ca le-am enumerat pe toate… Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn pentru omogenizare. Se pune capacul, se seteaza pe functia high si timpul de 5 ore. Se poate pune aparatul sa mearga peste noapte, iar dimineata doar sa mai adaugati sare dupa gust…

Pentru budinca de paine: se unge cu unt un vas termorezistent. Se taie painea/cornurile in cubulete si se pun in vasul uns cu unt. Intr-un bol se bat oule cu o furculita. Se adauga laptele si un praf de sare. Se adauga amestecul de lapte cu ou peste paine. Cu o lingura sau chiar cu degetele, apasati usor painea sa fie imbibata cu lichid. Mie personal imi place sa nu musteasca totul in lapte cu ou. Partea de deasupra imi place sa fie mai crocanta, motiv pentru care nu umplu vasul cu lichid… Se poate pune deasupra parmezan, branza chedar, brie sau o alta branza topitoare. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-30 minute, pana painea este aurie si lichidul este absorbit.

Se serveste o portie de budinca de paine cu o portie de gulas, smantana si ardei iute. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Slow Cooking
Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele. Restul legumelor le spalam, le stergem cu servet de

0 voturi    0 comentarii
2h
Slow Cooking
Ciorba cu fasole uscata si linte la slow cooker Crock Pot

Ciorba cu fasole uscata si linte la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat in apa calda minim 3 ore (sau peste noapte daca e mai veche). Toate

3 voturi    1 comentariu
6h
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru gulas:
  • 500 gr carne de vitel (pulpa am avut eu)
  • 200-300 gr pulpa de porc
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 2 tije apio
  • 3-4 rosii carnoase
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • boia dulce si boia afumata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Frunze proaspete de patrunjel si de telina
  • 1 lingura plina de pasta de tomatesi pasta de gogosari
  • 500 ml vin rosu si 200-300 ml apa
  • Pentru budinca de paine/cornuri:
  • Paine sau cornuri simple
  • veche de 2-3 zile
  • 2 oua
  • 250-300 ml lapte
  • Sare dupa gust
  • unt pentru uns vasul
  • Pentru servit: ardei iute
  • smantana(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Slow Cooking

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se

0 voturi    0 comentarii
3h
Delicii de post de la bloggeri
Mamaliguta cu branza si smantana la slow cooker Crock-Pot Mamaliguta cu branza si smantana la slow cooker Crock-Pot

Se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot malaiul, sarea si apa calda. Se amesteca bine si se seteaza pe functia high timp de 2 ore. La

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-Pot