Decojim merele, le scoatem cu grija cotoarele si le asezam in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hartie de copt.
Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt.
În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem câte o linguriță cu gem de gutui și din nou 2-3 bucățele de rahat, pentru a acoperi gemul.
Stropim merele cu zeamă de lămâie și presărăm scorțisoară peste ele.
Pentru aluat, frecăm zahărul cu uleiul până la diluare, adăugăm laptele de cocos, apoi nuca de cocos, esența și coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și la final, făina cernută împreună cu praful de copt.
Urmărim să obținem un aluat ceva mai gros decât cel de chec.
Răsturnăm aluatul peste merele din vas și trântim vasul ușor pe masă, de 2-3 ori, pentru ca aluatul să se dispună uniform și printre mere.
Punem vasul în aparat, îl acoperim cu capacul din dotare, conectăm aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la sursa de curent și setăm modul Low, pentru 2 ore și 30 de minute.
Pe parcurs, mai schimbam pozitia vasulului în aparat, să fim siguri că tortul se va coace uniform și ștergem capacul de aburii care se formează.
Dacă preparatul nu se rumenește suficient la suprafață, se poate prelungi timpul de preparare cu 30 de minute.
Eu am prelungit timpul cu 30 de minute, dar am schimbat și modul de preparare pe High.
După expirarea timpului mai lăsăm tortul în vas să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl ornăm cu gem de gutui și nucă de cocos.
Pot să vă spun că a ieșit un tort foarte bun și grozav de aromat.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de tort de mere umplute cu gem de gutui!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii