autor:

Simona_Georgescu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2019

Ingrediente
1 kg galbiori, 1 kg craite, 600-650 ml ulei de floarea soarelui, 1 kg ceapa alba, 2 kg ardei capia, Sare si piper proaspat rasnit dupa gust, 3-4 foi de dafin, 4 linguri bulion

Dificultate: Ridicata Timp: 6h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se scurga, apoi se dau prin masina de tocat carne.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai mare sau intr-o craticioara. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine sticloasa. Ceapa calita in ulei se transfera in vasul aparatului Crock-Pot. Se adauga ardeii capia tocati si ciupercile pe care le-am taiat marunt din cutit. Se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn. Se pune capac (eu l-am invelit intr-un prosop de bucatarie), se seteaza aparatul pe functia high timp de 3 ore. Dupa expirarea timpului se adauga sarea, piperul, frunzele de dafin si bulionul. Se amesteca, se pune capacul invelit in prosop se seteaza din nou aparatul pentru inca 2,5-3 ore.

Se sterilizeaza borcanele, se pune zacusca fierbinte in borcane, se infileteaza cu capace si se acopera cu o patura pentru 2 zile. Se depoziteaza in camara. Sa va fie de folos!!!

Tips:

Prosopul de bucatarie este pentru a evita scurgerea aburilor care se formeaza pe capac, in mancare. In felul acesta se reduce timpul de fierbere.

Uleiul se aduna a suprafata exact ca si la zacusca facuta pe aragaz. In felul acesta puteti sa va orientati cat timp este necesar sa fierbeti zacusca.

In modul acesta de gatire lenta, legumele isi pastreaza fiecare in parte aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Slow Cooking
Tocanita de vitel la slow cooker

Tocanita de vitel la slow cooker

Taiem carnea cuburi potrivite. Asezam carnea intr-o punga, punem cateva linguri de faina, legam punga

2 voturi    1 comentariu
6h 30 min
Slow Cooking
Prajitura Arlechin cu capsuni

Prajitura Arlechin cu capsuni

Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai

1 vot    0 comentarii
2h
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

6h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg galbiori
  • 1 kg craite
  • 600-650 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 kg ceapa alba
  • 2 kg ardei capia
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 3-4 foi de dafin
  • 4 linguri bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Slow Cooking

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se

0 voturi    0 comentarii
3h
Delicii de post de la bloggeri
Mamaliguta cu branza si smantana la slow cooker Crock-Pot Mamaliguta cu branza si smantana la slow cooker Crock-Pot

Se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot malaiul, sarea si apa calda. Se amesteca bine si se seteaza pe functia high timp de 2 ore. La

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Confit de canard la slow cooker Crock-Pot