Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Tocam varza mai grosier si o frecam cu putina sare.

Timp pregatire
250 minute
Complexitate
redusa
Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Ingrediente

  • 1,5 kg varză albă
  • 2 cepe
  • 4 ardei copți (gogoșari + capia)
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 linguriță pastă de ardei, picantă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • o legătură de mărar verde

Mod de preparare

Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare.

Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită.

O lăsăm până începe să devină sticloasă și adăugăm ardeii copți trecuți prin blender, pasta de ardei și pasta de roșii.

Lăsăm sosul 5 minute pe foc, îl asezonăm cu cimbru, piper și foile de dafin, apoi adăugăm varza și o amestecăm cu sosul.

O lăsăm 5 minute pe foc, apoi o transferăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital.

Acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul de preparare High, pentru 4 ore.

După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm mărarul tocat mărunt peste varza cu sos de ardei copt.

Este foarte bună, alături de mămăliguță și ardei iute!

Opțional se poate acri cu zeamă de lămâie, la mine nu a fost cazul, pentru ca a fost ușor acrișoară.

Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise