Chiftelute de urzici

Reteta de chiftelute de urzici. Chiftelute de urzici reteta simpla si delicioasa. Chiftelute aperitiv.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de urzici

Ingrediente

  • 400 g urzici (oparite si stoarse de zeama)
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 felii de paine
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • pesmet pentru crusta

Mod de preparare

Reteta de chiftelute de urzici este una simpla, delicioasa si usor de preparat.

Spalam bine urzicile in cateva ape, le oparim 2-3 minute in apa clocotita si le lasam la scurs intr-o sita.

Cand s-au racit, le stoarcem de zeama, le tocam marunt si le punem intr-un bol. Adaugam cartoful dat pe razatoarea fina (nu-l stoarcem de sucul lasat), morcovul ras fin, ceapa rasa fin cu tot cu suc si usturoil dat tot pe razatoarea fina.

Adaugam patrunjelul tocat, sare si piper. Amestecam pentru omogenizare, adaugam painea inmuiata in apa, apoi stoarsa bine si cele doua linguri de faina pentru a lega compozitia.

Formam chiftelute mici si rotunde, le tavalim prin pesmet si le prajim la foc mediu in ulei incins.

Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.

Sunt minunate si calde si reci, cu gust intens de urzici.

Daca v-am tentat, va invit si pe voi sa incercati reteta de chiftelute de urzici. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise