Ingrediente
500 gr. ciuperci campignon,, o legatura de ceapa verde (sau o bucata mai mare de praz),, un ardei capia rosu,, o legatura de patrunjel verde,, o legatura de marar,, putin ulei,, vegeta,, sare,, piper, smantana
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
Se curata ciupercile de coaja apoi se taie felii (inclusiv coditele) apoi se pun ciupercile la fiert cu apa si sare intre timp ceapa si ardeiul taiate marunt se calesc in putin ulei dupa ce au fiert pe jumatate ciupercile se scurg si se pun peste ceapa si ardeiul calite. Peste toate acestea se pune sare, piper, vegeta si o cana sau doua de apa. In ultimele cinci minute de fierbere se adauga patrunjelul si mararul taiate marunt. La aprox. 15 minute dupa ce ati oprit focul se adauga 150 gr. smantana si se amesteca. Aceasta tocanita poate fii servita cu succes langa o friptura de pui sau de porc.