Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci

Ingrediente

  • 700 -800 grame muschi vita
  • faina
  • sare,piper
  • 2 -3 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1 sau 1 1/2 pahar apa(depinde cat de mare este tava)
  • Pt sos:
  • 6 ciuperci medii
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 200 ml smantana de casa sau pt gatit
  • 50 ml lapte
  • sare,piper

Mod de preparare

Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi, cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca.

Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa . Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda!

Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici, la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire. Dupa ce carnea este gata, o punem deoparte folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul. Celelalte( sosul,rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit. Cand devine aurie, adaugam ardeiul, dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Punem sare si piper. Calim pana se inmoaie ciupercile, apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam laptele si smantana .Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa, gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper, apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat. Se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise