autor:

Melian

» » , , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun, Sosuri

Muschi de porc cu sos de mustar

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
1 bucata muschi de porc de 1kg, Unt pentru prajit, 2 linguri mustar de Dijon ( daca nu va place folositi normal ), 3 salote, Cimbru, 2-3 foi de dafin, 100 ml smantana lichida, 150 ml vin alb, 150 ml apa, Jumatate cub de vita / 50 ml supa de vita (sau alt inlocuitor, pasta sau ce folositi de obicei ) ), Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper.
Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon si nu mult mai mare decat carnea. Ideea este ca pe fundul recipientului sa ramana acea prajeala ) incingeti untul si asezati carnea cu partea cu mai multa grasime in jos.
Taiati esalotele in 3-4 felii si adaugati-le de jur imprejurul carnii apoi cimbrul si foile de dafin.
Lasati carnea la prajit la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte.
Puneti un capac pe tigaie si lasati la foc mediu-mic timp de 25-30 de minute.

Dati capacul la o parte si daca este prea mult lichid mariti focul pana sosul este putin lipit de tigaie.
Verificati carnea ( daca este roz pal in interior este ok dar sa nu fie cruda ) daca este facuta suficient o ungeti deasupra cu o lingura de mustar si o scoateti pe o farfurie pe care o acoperiti cu o folie de aluminium.

Sosul:
Adaugati apa peste sosul ( prajeala ) din tigaie, apoi vinul si cealalta lingura de mustar, cubul de vita si smantana. Amestecati bine dupa fiecare si dati la o parte de pe foc.
Treceti sosul printr-o strecuratoare.
Taiati carnea si serviti cu sosul deasupra, langa cartofi natur si daca va place o lingura de mustar cu boabe intregi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
3 Cheese Lasagna

3 Cheese Lasagna

Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru sos, se amesteca toate ingredientele. Se unge un vas termorezistent

21 voturi    7 comentarii
40 min
Sosuri
Stufat de vita

Stufat de vita

1. Ceapa, morcovul, telina se taie bucati, rondele se pun la calit cu usturoiul in uleiul incins (eu

4 voturi    1 comentariu
3h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Stefan Selymes , 29 ianuarie 2015

    MINUNAT !!!..... Mmmmmmm..... :)

  • Melian

    Melian (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

    Karla, șalota este ceapa frantuzeasca, se mai numeste si hașmă sau eșalot.

  • Fara foto

    Karla , 09 decembrie 2013

    imi spune si mie cineva ce sunt salotele?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      tare bun trebuie sa fie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 bucata muschi de porc de 1kg
  • Unt pentru prajit
  • 2 linguri mustar de Dijon ( daca nu va place folositi normal )
  • 3 salote
  • Cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 ml vin alb
  • 150 ml apa
  • Jumatate cub de vita / 50 ml supa de vita (sau alt inlocuitor
  • pasta sau ce folositi de obicei ) )
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Melian (Chef de cuisine)

Karla, șalota este ceapa frantuzeasca, se mai numeste si hașmă sau eșalot.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de leurda