autor:

alina

» » Sosuri

Unt cu usturoi si marar

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2014

Ingrediente
200 g unt, 1 capatana usturoi, 1 ceapa mica, 1/2 lingurita ulei, 1 legatura marar (se poate folosi in loc de marar, patrunjel), piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem strecuratoarea pe o ala in care am pus apa si am lasato sa fiarba. Usturoiul se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se ia strecuratoarea de pe oala.
Untul l-am pus in vasul pentru mixerul vertical, adaugam ceapa, usturoiul si mixam, apoi adaugam mararul, uleiul si piper dupa gust si mixam pana cand mararul se marunteste bine si obtinem o pasta fina.
Punem untul intr-un borcan si il pastram la frigider. (pentru a pastra untul mai mult timp se pune in congelator).
Acest unt este bun pentru fripturi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt cu usturoi si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

  • 10 comentarii

  • Angela Radulescu , 02 mai 2015

    este f. bun si cu iaurt in loc de unt..

  • Felicia Rus , 02 mai 2015

    Dan Cioca sau ciolan afumat !

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 29 august 2014

    prea multe calorii

    • State Maria , 04 august 2014

      ADMIRABIL

    • Rodica_Ionescu

      Rodica_Ionescu (Maestru bucatar) , 26 iunie 2014

      Acest preparat se pune peste friptura. Cu branza devine aperitiv .

    • Victoria Viki , 24 iunie 2014

      Sare nu se pune ?

    • Maciuca Victoria , 24 iunie 2014

      da se poate inlocui mararul cu castravete dat pe razatoare sau dovlecel scurs de zeama sau avocado,

    • Popa Marcela , 24 iunie 2014

      da, cu branza e mai buna. Dane, dar si cu carne e la fel de buna!!!!

    • Dan Cioca , 24 iunie 2014

      in loc de marar se poate pune carne,nu!?

    • Paul Doina , 23 iunie 2014

      aceeasi reteta dar cu branza de vaci,emaiputin grasa si mai sanatoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingurita ulei
  • 1 legatura marar (se poate folosi in loc de marar
  • patrunjel)
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

gicuta (Chef de cuisine)

prea multe calorii

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Tocanita De Porc