autor:

alina

» » Sosuri

Unt cu usturoi si marar

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2014

Ingrediente
200 g unt, 1 capatana usturoi, 1 ceapa mica, 1/2 lingurita ulei, 1 legatura marar (se poate folosi in loc de marar, patrunjel), piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem strecuratoarea pe o ala in care am pus apa si am lasato sa fiarba. Usturoiul se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se ia strecuratoarea de pe oala.
Untul l-am pus in vasul pentru mixerul vertical, adaugam ceapa, usturoiul si mixam, apoi adaugam mararul, uleiul si piper dupa gust si mixam pana cand mararul se marunteste bine si obtinem o pasta fina.
Punem untul intr-un borcan si il pastram la frigider. (pentru a pastra untul mai mult timp se pune in congelator).
Acest unt este bun pentru fripturi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt cu usturoi si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Bulion de gogosari

Bulion de gogosari

Gogosarii se spala,se curata de seminte si cotor si se taie in fasii.Morcovii se spala si se curata

3 voturi    5 comentarii
3h
Sosuri
Rata aromata in sos de vin rosu

Rata aromata in sos de vin rosu

Se incinge cuptorul la 190°C. Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara

15 voturi    5 comentarii
1h 25 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela Radulescu , 02 mai 2015

    este f. bun si cu iaurt in loc de unt..

  • Fara foto

    Felicia Rus , 02 mai 2015

    Dan Cioca sau ciolan afumat !

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 29 august 2014

    prea multe calorii

    • Fara foto

      State Maria , 04 august 2014

      ADMIRABIL

    • Rodica_Ionescu

      Rodica_Ionescu (Maestru bucatar) , 26 iunie 2014

      Acest preparat se pune peste friptura. Cu branza devine aperitiv .

    • Fara foto

      Victoria Viki , 24 iunie 2014

      Sare nu se pune ?

    • Fara foto

      Maciuca Victoria , 24 iunie 2014

      da se poate inlocui mararul cu castravete dat pe razatoare sau dovlecel scurs de zeama sau avocado,

    • Fara foto

      Popa Marcela , 24 iunie 2014

      da, cu branza e mai buna. Dane, dar si cu carne e la fel de buna!!!!

    • Fara foto

      Dan Cioca , 24 iunie 2014

      in loc de marar se poate pune carne,nu!?

    • Fara foto

      Paul Doina , 23 iunie 2014

      aceeasi reteta dar cu branza de vaci,emaiputin grasa si mai sanatoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingurita ulei
  • 1 legatura marar (se poate folosi in loc de marar
  • patrunjel)
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

gicuta (Chef de cuisine)

prea multe calorii

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ulei aromat cu Poejo (Mentha pulegium)