autor:

Irenke

» » Sosuri

Chimichurri

Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 27 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 27 mai 2013

Ingrediente
Pentru sos avem nevoie de : 2 bucati de ardei iute, 4 catei de usturoi, 1 ceapa medie sau 2 mai mici ( sa fie rosie, rezultatul va fi fantastic), 2 linguri patrunjel, 2 lingurite de sare, ½ lingurita oregano, ½ lingurita de frunze de cimbru proaspat, 1 frunza de dafin (eu am pus doua, dara daca al vostru e proaspat una e de ajuns), 50 ml oţet, 50 ml apă, 100 ml ulei de măsline, 1 lingurita de piper negru

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

În afară de ceapa toate ingredientele se toaca foarte marunt. Bucatile de ceapa pot fi un pic mai mari pentru a avea o muscatura in sos. Se pun toate ingredientele impreuna si se lasa la repaos pentru o jumătate de oră.

Se fierbe oţetul impreuna cu apa, se dăuga la ierburile tocate si se amestecă bine. O lasam din nou sa se odihnească pentru o jumătate de oră. Daca aveti rabdare veti avea un rezultat si o culoare fantastica.

În timp ce se amestecă se toarnă si uleiul de măsline. Acest sos se poate pastra pana la 14 zile sau mai mult. Gustul este muuult mai bun ce a stat 1-2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chimichurri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Chimichurri Sauce

Chimichurri Sauce

Se dau prin blender toate. Jumatate din cantitate se foloseste la marinat carnea, jumatate se serveste

11 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru sos avem nevoie de : 2 bucati de ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie sau 2 mai mici ( sa fie rosie
  • rezultatul va fi fantastic)
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 lingurite de sare
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita de frunze de cimbru proaspat
  • 1 frunza de dafin (eu am pus doua
  • dara daca al vostru e proaspat una e de ajuns)
  • 50 ml oţet
  • 50 ml apă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingurita de piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Irenke
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se marunteste ceapa si se pune la calit, ciupercile curatate se pun peste ceapa, se adauga oregano

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se

12 voturi    9 comentarii
1h
Salate cu carne
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

21 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)