autor:

Melian

» » , Paste si pizza, Sosuri

Macaroane cu branza si jambon

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
350 gr macaroane, 100 gr faina, 100 gr unt, 200 gr branza emmentaler sau gruyere, 200 gr jambon ( 10 felii ), 1 L lapte, 100 ml smantana lichida ( optional ), Nucsoara, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs.
Intr-o cratita incingeti untul, adaugati faina si amestecati bine cu un tel 1 minut.
Luati cratita de pe foc, adaugati putin lapte si amestecati energic pana la omogenizare.
Continuati adaugand laptele treptat si amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca nu veti folosi smantana lichida pastrati o cana din cantitatea de lapte.
Cand ati terminat de incorporat laptele puneti cratita inapoi pe foc si adaugati branza.
Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Amestecati bine si din cand in cand ( cand branza se topeste si sosul devine prea gros ) adaugati treptat smantana lichida ( sau cana de lapte ) pentru a subtia sosul. Acesta trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite.
Adaugati jambonul taiat bucatele mici si mai lasati 2 minute pe foc amestecand.
Adaugati macaroanele in cratita cu sosul si amestecati bine. Lasati 2 minute la foc mic amestecand continuu.
Potriviti de sare, piper si nucsoara.
Incalziti cuptorul la 180 grade C
Luati cratita de pe foc si turnati totul intr-un recipient pentru cuptor.
Presarati branza deasupra si introduceti la cuptor pentru aprox 10 min sau pana prinde o crusta aurie. ( Optional puteti presara si pesmet )
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Violeta Baicu , 02 decembrie 2014

    :p

  • Angelica Codreanu , 10 septembrie 2014

    NU IARTAMA O FI BUNE DAR PREA MULT LA STOMAC SI SOSUL FACUT CU FAINA SI PASTELE LA FEL NU AS MINCA

  • Tanti Dragnea , 08 septembrie 2014

    care branza se adauga la cuptor? branza din reteta se pune la topit

    • Nina Marlogeanu , 07 septembrie 2014

      Demential de buna...

    • victoras , 05 septembrie 2014

      reteta fara cantitatile ingredientelor ?!

    • Dobrin Mariana , 21 martie 2014

      da' cu nishte branzeturi romanesti nu stii face???

    • Canov Sica , 23 noiembrie 2013

      pastele nu se clatesc ! e o regula elemantara in buc. internationala.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      bun,bun,bun...

    • Melian Retete , 01 noiembrie 2013

      :p

    • Marta Gabriela Abdelhafiz , 01 noiembrie 2013

      dar ce cantitate de macaroane se pune caci nu sint trecute de loc? multumesc

    • Melian Retete , 31 octombrie 2013

      :p

    • Mihaela Miki Viziteu , 31 octombrie 2013

      :p

    • Szabo Ioana , 30 octombrie 2013

      Arata bine, dar am o observatie micaaa micuta, la ingrediente nu sunt trecute macaroanele ;)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 350 gr macaroane
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt
  • 200 gr branza emmentaler sau gruyere
  • 200 gr jambon ( 10 felii )
  • 1 L lapte
  • 100 ml smantana lichida ( optional )
  • Nucsoara
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

victoras

reteta fara cantitatile ingredientelor ?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Maioneza de post