Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs.
Intr-o cratita incingeti untul, adaugati faina si amestecati bine cu un tel 1 minut.
Luati cratita de pe foc, adaugati putin lapte si amestecati energic pana la omogenizare.
Continuati adaugand laptele treptat si amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca nu veti folosi smantana lichida pastrati o cana din cantitatea de lapte.
Cand ati terminat de incorporat laptele puneti cratita inapoi pe foc si adaugati branza.
Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Amestecati bine si din cand in cand ( cand branza se topeste si sosul devine prea gros ) adaugati treptat smantana lichida ( sau cana de lapte ) pentru a subtia sosul. Acesta trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite.
Adaugati jambonul taiat bucatele mici si mai lasati 2 minute pe foc amestecand.
Adaugati macaroanele in cratita cu sosul si amestecati bine. Lasati 2 minute la foc mic amestecand continuu.
Potriviti de sare, piper si nucsoara.
Incalziti cuptorul la 180 grade C
Luati cratita de pe foc si turnati totul intr-un recipient pentru cuptor.
Presarati branza deasupra si introduceti la cuptor pentru aprox 10 min sau pana prinde o crusta aurie. ( Optional puteti presara si pesmet )
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii