autor:

3sisterscooking

» » , , Paste si pizza, Retete vegetariene, Sosuri

Pesto de leurda

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Ingrediente
- 200 g frunze de leurda, spalate si zvantate, - 100 g nuca, - 75 g parmezan ras fin, - un praf sare de mare, sau dupa gust, - 120 ml ulei de masline(puteti folosi si combinatii intre doua uleiuri, dar cel predominant trebuie sa fie de masline), - zeama de la o jumatate de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea sa va oboseasca :).



Eu am inceput cu miezul de nuca pe care l-a macinat bine, apoi am adaugat cate putin din fiecare (leurda, parmezan, ulei), pulsand energic si completand cantitatile o data ce compozitia se omogeniza.



La final veti vedea ca in ciuda faptului ca leurda parea multa, uleiul si parmezanul au ajutat-o sa devina acest sos minunat. O data ce ati terminat condimentati cu sare si suc de lamaie si mai pulsati o data.



Serviti dupa bunul plac, iar ce ramane depozitati intr-un borcan cu inchidere etansa, la frigider. Atentie dupa ce ati pus sosul in borcan turnati deasupra ulei cat sa fie acoperit, apoi inchideti (dupa fiecare folosire, completati uleiul).



Mai multe detalii gasiti pe blogul meu: http://3sisterscooking.blogspot.ro/2014/03/pesto-de-leurda.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de visine

Sos de visine

Visinile din compot se scurg, sucul lor nu se arunca, se patreaza pt.ca il vom folosi in loc de apa. Intr-o

6 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Burulean , 27 martie 2015

    Gustul pregnant de usturoi poate fi ameliorat si in loc de parmezan puteti pune crema de branza dulce, urda , etc. Reteta poate fi ajustata dupa gust !

  • Fara foto

    Mihaela Claudia , 25 martie 2015

    ESTE FOARTE USTUROAIE.BUNA,DAR PISCA!!

  • Fara foto

    Hilde Natu , 24 noiembrie 2014

    pentru mac myra (Chef de cuisine) : nu mai este nevoie de usturoi...leurda are un puternic gust de usturoi !!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2014

      foarte bun...mergea si putin usturoi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 200 g frunze de leurda
  • spalate si zvantate
  • - 100 g nuca
  • - 75 g parmezan ras fin
  • - un praf sare de mare
  • sau dupa gust
  • - 120 ml ulei de masline(puteti folosi si combinatii intre doua uleiuri
  • dar cel predominant trebuie sa fie de masline)
  • - zeama de la o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

foarte bun...mergea si putin usturoi

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Chiftelutele lui Alex