autor:

3sisterscooking

» » , , Paste si pizza, Retete vegetariene, Sosuri

Pesto de leurda

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2014

Ingrediente
- 200 g frunze de leurda, spalate si zvantate, - 100 g nuca, - 75 g parmezan ras fin, - un praf sare de mare, sau dupa gust, - 120 ml ulei de masline(puteti folosi si combinatii intre doua uleiuri, dar cel predominant trebuie sa fie de masline), - zeama de la o jumatate de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea sa va oboseasca :).



Eu am inceput cu miezul de nuca pe care l-a macinat bine, apoi am adaugat cate putin din fiecare (leurda, parmezan, ulei), pulsand energic si completand cantitatile o data ce compozitia se omogeniza.



La final veti vedea ca in ciuda faptului ca leurda parea multa, uleiul si parmezanul au ajutat-o sa devina acest sos minunat. O data ce ati terminat condimentati cu sare si suc de lamaie si mai pulsati o data.



Serviti dupa bunul plac, iar ce ramane depozitati intr-un borcan cu inchidere etansa, la frigider. Atentie dupa ce ati pus sosul in borcan turnati deasupra ulei cat sa fie acoperit, apoi inchideti (dupa fiecare folosire, completati uleiul).



Mai multe detalii gasiti pe blogul meu: http://3sisterscooking.blogspot.ro/2014/03/pesto-de-leurda.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Ana Burulean , 27 martie 2015

    Gustul pregnant de usturoi poate fi ameliorat si in loc de parmezan puteti pune crema de branza dulce, urda , etc. Reteta poate fi ajustata dupa gust !

  • Mihaela Claudia , 25 martie 2015

    ESTE FOARTE USTUROAIE.BUNA,DAR PISCA!!

  • Hilde Natu , 24 noiembrie 2014

    pentru mac myra (Chef de cuisine) : nu mai este nevoie de usturoi...leurda are un puternic gust de usturoi !!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2014

      foarte bun...mergea si putin usturoi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 200 g frunze de leurda
  • spalate si zvantate
  • - 100 g nuca
  • - 75 g parmezan ras fin
  • - un praf sare de mare
  • sau dupa gust
  • - 120 ml ulei de masline(puteti folosi si combinatii intre doua uleiuri
  • dar cel predominant trebuie sa fie de masline)
  • - zeama de la o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

foarte bun...mergea si putin usturoi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Caprioara cu sos de merisoare si afine