Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 200 ml apa
  • o lingurita rasa de boia dulce
  • sare, piper dupa gust
  • 1-2 frunze dafin
  • o lingurita busuioc uscat
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • aprox 50ml ulei
  • 3-4 cepe medii rosii sau albe
  • 5 ling pasta de tomate sau 2 leg de ceapa verde.
  • Pentru piure
  • 10 cartofi rosii sau albi (eu am pus albi)

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si inca 10 minute in lapte rece (pentru a scoate gustul amar).Intr-o cratita se inabusa ceapa tocata cu uleiul si se adauga sare dupa gust. Cand s-a inmuiat ceapa si devine transparenta, se adauga putina apa (cam 20 ml) si se amesteca. Se adauga ficateii intregi si se inabusa aproximativ 10 minute. Se presara busuiocul si se adauga o lingurita rasa de boia dulce, se amesteca bine si se adauga restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, apoi cand ingredientele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul pisat si se pasta de tomate. Se amesteca, se mai lasa la fiert pana sosul se ingroasa si se pune o frunza de dafin.

Pentru piure:

Am curatat cartofii, i-am curatat si i-am taiat in 3-4 bucati si i-am pus la fiert . Cand s-au fiert, i-am scurs de apa si i-am pisat cu zdrobitorul de cartofi, punand dupa gust sare. Am pus 2-3 linguri de margarina, am zdrobit din nou si am adaugat lapte pana cand am obtinut o pasta moale. POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure