Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si inca 10 minute in lapte rece (pentru a scoate gustul amar).Intr-o cratita se inabusa ceapa tocata cu uleiul si se adauga sare dupa gust. Cand s-a inmuiat ceapa si devine transparenta, se adauga putina apa (cam 20 ml) si se amesteca. Se adauga ficateii intregi si se inabusa aproximativ 10 minute. Se presara busuiocul si se adauga o lingurita rasa de boia dulce, se amesteca bine si se adauga restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, apoi cand ingredientele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul pisat si se pasta de tomate. Se amesteca, se mai lasa la fiert pana sosul se ingroasa si se pune o frunza de dafin.
Pentru piure:
Am curatat cartofii, i-am curatat si i-am taiat in 3-4 bucati si i-am pus la fiert . Cand s-au fiert, i-am scurs de apa si i-am pisat cu zdrobitorul de cartofi, punand dupa gust sare. Am pus 2-3 linguri de margarina, am zdrobit din nou si am adaugat lapte pana cand am obtinut o pasta moale. POFTA BUNA!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii