Muschiulet de porc in sos de soia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de porc in sos de soia

Ingrediente

  • (2-3 porții)
  • 500 gr. mușchiuleț de porc
  • 3- 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță amidon alimentar (sau făină)
  • 2 lingurițe miere
  • ½ pahar de vin alb (cca 75 ml)
  • 1-2 linguri de apă
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

-Se curăță, se spală carnea și se porționează în bucăți aproximativ egale de 4-5 cm, sau după preferință. Cu cât bucățile de carne sunt mai mici, cu atât se vot gati mai repede. (Mușchiulețul de porc este foarte fraged și nu necesită timp mare de gătire).

-Se condimentează bucățile de carne cu puțină sare, piper și cu ajutorul unei pensule se ung cu puțin ulei de măsline. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece cca 10 minute.

-Cât timp carnea stă la rece se poate pregăti garnitura preferată. Eu aici am preparat un orez basmati sălbatic cu legume, voi puteți pregăti garnitura preferată.

-Într-un vas/ tigaie se încinge restul de ulei și se prăjesc ușor bucățile de carne pe ambele părți, până când se rumenesc puțin.

-Se toarnă vinul peste carnea prăjită și se lasă să fiarbă la foc mic.

-Între timp se amestecă bine amidonul (sau făina) cu mierea, sosul de soia și 1-2 linguri de apă, până devine un sos omogen ca o smântână.

-Se toarnă sosul obținut peste carnea cu vinul din tigaie, se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când carnea este fiartă iar sosul de soia s-a îngroșat. Când carnea în sos este gata se dă la o parte de pe foc și se condimentează cu piper proaspăt râșnit.

-Mușchiulețul de porc astfel gătit se servește cald, pregătindu-se porțiile pe farfurie: se așează câteva bucățele de carne, garnitura (de orez, în cazul meu), se stropește cu sosul de soia, iar restul de sos se toarnă în sosieră și se servește separat. Se poate orna după preferință, eu de exemplu, am tăiat deasupra câteva frunze de arpagic.

Mai multe detalii, fotografii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise