Sos de rosii Provencale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Sos de rosii Provencale

Ingrediente

  • O ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • o cana de rosii bucati in sos tomate/ 6 rosii mici si coapte
  • sare
  • 3-4 lg ulei
  • piper
  • ierburi aromatice(oregano, busuioc, cimbru)
  • 1/2 cana de bulion/sos de rosii

Mod de preparare

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai sanatos decat cel de la magazin. Este tare simplu de preparat!

Tocam ceapa si usturoiul marunt, rosiile cubulete.

Punem intr-o tigaie ceapa la distuit cu uleiul. Lasam pana ceapa este translucida. Adaugam usturoiul si foile de dafin, punem si umpic de apa si lasam cu capac pt 5 min.

Adaugam rosiile impreuna cu bulionul/sosul de rosii, sarea, piperul si ierburile, mai lasam 10 min cu capac, dupa care oprim focul. Lasam sa mai stea inca 5 minute pt ca toate aromele sa se intrepatrunda bine.Inainte de a servi scoatem foile de dafin.

Merge excelent cu toate felurile de paste!

Pofta Buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise