autor:

AdeLyna

» » Sosuri

Sos de rosii Provencale

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 mai 2015

Ingrediente
O ceapa mica, 2 catei de usturoi, 2 foi de dafin, o cana de rosii bucati in sos tomate/ 6 rosii mici si coapte, sare, 3-4 lg ulei, piper, ierburi aromatice(oregano, busuioc, cimbru), 1/2 cana de bulion/sos de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai sanatos decat cel de la magazin. Este tare simplu de preparat!
Tocam ceapa si usturoiul marunt, rosiile cubulete.
Punem intr-o tigaie ceapa la distuit cu uleiul. Lasam pana ceapa este translucida. Adaugam usturoiul si foile de dafin, punem si umpic de apa si lasam cu capac pt 5 min.
Adaugam rosiile impreuna cu bulionul/sosul de rosii, sarea, piperul si ierburile, mai lasam 10 min cu capac, dupa care oprim focul. Lasam sa mai stea inca 5 minute pt ca toate aromele sa se intrepatrunda bine.Inainte de a servi scoatem foile de dafin.
Merge excelent cu toate felurile de paste!
Pofta Buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii Provencale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 10 august 2015

    Da, multumesc pt reteta doar ca mie nu imi plac multe dintre aceste condimente(Herbes de provence, rozmarin...)

  • Johan-Adrian Wolni , 02 august 2015

    Herbes de Provence Rețetă 2 linguri de rozmarin 1 lingura seminte de fenicul 2 linguri cimbru uscat 2 linguri de busuioc uscat 2 linguri maghiran uscat 2 linguri de flori de lavanda uscate 2 linguri patrunjel uscat 1 lingura oregano uscat 1 lingura tarhon uscat 1 lingura praf de dafin O fac din ierburi proaspete pe care le toc și le conservez în ulei

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • O ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • o cana de rosii bucati in sos tomate/ 6 rosii mici si coapte
  • sare
  • 3-4 lg ulei
  • piper
  • ierburi aromatice(oregano
  • busuioc
  • cimbru)
  • 1/2 cana de bulion/sos de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

Da, multumesc pt reteta doar ca mie nu imi plac multe dintre aceste condimente(Herbes de provence, rozmarin...)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Porc cu lapte