autor:

AdeLyna

» » Sosuri

Sos de rosii Provencale

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 mai 2015

Ingrediente
O ceapa mica, 2 catei de usturoi, 2 foi de dafin, o cana de rosii bucati in sos tomate/ 6 rosii mici si coapte, sare, 3-4 lg ulei, piper, ierburi aromatice(oregano, busuioc, cimbru), 1/2 cana de bulion/sos de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai sanatos decat cel de la magazin. Este tare simplu de preparat!
Tocam ceapa si usturoiul marunt, rosiile cubulete.
Punem intr-o tigaie ceapa la distuit cu uleiul. Lasam pana ceapa este translucida. Adaugam usturoiul si foile de dafin, punem si umpic de apa si lasam cu capac pt 5 min.
Adaugam rosiile impreuna cu bulionul/sosul de rosii, sarea, piperul si ierburile, mai lasam 10 min cu capac, dupa care oprim focul. Lasam sa mai stea inca 5 minute pt ca toate aromele sa se intrepatrunda bine.Inainte de a servi scoatem foile de dafin.
Merge excelent cu toate felurile de paste!
Pofta Buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii Provencale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Chiftele Marinate

Chiftele Marinate

Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron. Se scurge painea si

13 voturi    5 comentarii
40 min
Sosuri
Sos de stafide brune

Sos de stafide brune

Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care

2 voturi    4 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 10 august 2015

    Da, multumesc pt reteta doar ca mie nu imi plac multe dintre aceste condimente(Herbes de provence, rozmarin...)

  • Fara foto

    Johan-Adrian Wolni , 02 august 2015

    Herbes de Provence Rețetă 2 linguri de rozmarin 1 lingura seminte de fenicul 2 linguri cimbru uscat 2 linguri de busuioc uscat 2 linguri maghiran uscat 2 linguri de flori de lavanda uscate 2 linguri patrunjel uscat 1 lingura oregano uscat 1 lingura tarhon uscat 1 lingura praf de dafin O fac din ierburi proaspete pe care le toc și le conservez în ulei

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • O ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • o cana de rosii bucati in sos tomate/ 6 rosii mici si coapte
  • sare
  • 3-4 lg ulei
  • piper
  • ierburi aromatice(oregano
  • busuioc
  • cimbru)
  • 1/2 cana de bulion/sos de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

Da, multumesc pt reteta doar ca mie nu imi plac multe dintre aceste condimente(Herbes de provence, rozmarin...)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Gnocchi in sos de ardei