Sos de visine pentru friptura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Sos de visine pentru friptura

Ingrediente

  • 300 g de visine fara samburi
  • 250 ml de supa calda de pui
  • 2 lingurite cu amidon
  • 50 g de unt
  • o lingurita cu zahar
  • sare

Mod de preparare

Pasul 1:

Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul, pe care il lasam sa se topeasca. Turnam in tigaie amestecul de supa si amidon, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Amestecam frecvent, pana cand sosul se leaga si obtinem consistenta dorita.

Pasul 3:

Punem visinele si amestecam. Adaugam zaharul si condimentam cu sare.

Pasul 4:

Amestecam si lasam sa clocoteasca. Fierbem aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana cand obtinem un sos dens.

Pasul 5:

Gustam, condimentam daca mai este nevoie si inchidem aragazul.

Pasul 6:

Servim cald, cu carne de pasare (pui, rata, curcan sau chiar si porc sau iepure), piure sau orez si salata.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/v0WaJAal8n0

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure