autor:

Melian

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
1kg carne tocata mixta, 200gr suc de rosii, 1 lingura pasta de tomate, 2 cepe mari taiate julliene, 1 ou, 1 cana de apa ( din cea in care au fiert "perisoarele" ), 2 cuburi de pui, 2 foi dafin, putin unt / ulei, rozmarin, cimbru, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui.
- Intre timp amestecati bine carnea cu cimbrul, rozmarinul, putin piper si oul.
- Cu ajutorul palmelor faceti bilute mici din carne si le adaugati in supa care fierbe. Nu este necesar sa le inghesuiti pe toate odata, le puneti pe rand.
- Le lasati la fiert 5-10 minute si intre timp puneti intr-o cratita putin unt / ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa apoi adaugati sucul de rosii.
- Cand au fiert bilutele si plutesc in apa le scoateti si le adaugati peste sucul de rosii.
- Adaugati pasta de tomate, 1 cana de apa si frunzele de dafin si lasati sa fiarba la foc mediu-mic timp de 30 de minute.

Serviti cu garnitura de cartofi prajiti, salata si maioneza.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Maioneza dietetica

Maioneza dietetica

Se prepara ca o maioneza obisnuita. Este foarte gustoasa si vei reduce cantitatatea de ulei cu aproximativ

18 voturi    6 comentarii
10 min
Sosuri
Sos rapid

Sos rapid

Se curata, se spala legumele, se taie marunt, se pun la calit cu putin ulei si sare, dupa gust. Se

10 voturi    3 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    O mâncare deosebita, foarte gustoasa, servita alături de un piure de cartofi sau orez.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata mixta
  • 200gr suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 cepe mari taiate julliene
  • 1 ou
  • 1 cana de apa ( din cea in care au fiert "perisoarele" )
  • 2 cuburi de pui
  • 2 foi dafin
  • putin unt / ulei
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de rosii