Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Ingrediente

  • 1kg carne tocata mixta
  • 200gr suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 cepe mari taiate julliene
  • 1 ou
  • 1 cana de apa ( din cea in care au fiert "perisoarele" )
  • 2 cuburi de pui
  • 2 foi dafin
  • putin unt / ulei
  • rozmarin, cimbru
  • sare, piper

Mod de preparare

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui.

- Intre timp amestecati bine carnea cu cimbrul, rozmarinul, putin piper si oul.

- Cu ajutorul palmelor faceti bilute mici din carne si le adaugati in supa care fierbe. Nu este necesar sa le inghesuiti pe toate odata, le puneti pe rand.

- Le lasati la fiert 5-10 minute si intre timp puneti intr-o cratita putin unt / ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa apoi adaugati sucul de rosii.

- Cand au fiert bilutele si plutesc in apa le scoateti si le adaugati peste sucul de rosii.

- Adaugati pasta de tomate, 1 cana de apa si frunzele de dafin si lasati sa fiarba la foc mediu-mic timp de 30 de minute.

Serviti cu garnitura de cartofi prajiti, salata si maioneza.

Pofta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor