Salsa de rosii

Salsa de rosii

Ingrediente

  • 4 rosii maricele
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite suc lamaie
  • sare
  • piper
  • optional - cateva picaturi sos Tabasco

Mod de preparare

Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa cipsuri sau nachos, dar merge perfect si cu peste sau alte carnuri la gratar.

Rosiile le taiem in sferturi, astfel incat sa le putem elimina semintele, apoi le taiem cubulete de aproximativ 5 mm si le punem intr-un bol.

Tocam ardeiul iute foarte fin, tocam si ceapa rosie cubulete, apoi patrunjelul verde cat mai marunt. Punem toate ingredientele in bolul cu rosii, adaugam sucul de lamaie, asezonam cu sare si piper proaspat macinat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Daca sosul nu este suficient de picant cateva picaturi de sos Tabasco vor rezolva problema.

Pastram salsa la rece o ora inainte de a servi, astfel inca sa se marineze bine toate ingredientele.

Sa aveti pofta!

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise