Chiftelute in sos de legume

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chiftelute in sos de legume

Ingrediente

  • Pentru chiftele
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 6 caţei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 linguri menta
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ouzo
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapă
  • 3 catei usturoi
  • 125 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • Oregano
  • piper
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 pahar apa
  • Pentru servire salata
  • Cartofi fierti sau prajiti

Mod de preparare

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume

Dam dovlecel si morcov pe razatoare mica

Pentru sos, în ulei se caleste timp de 5 minute ceapa tocata, dovlecel si morcov dat pe razatoare, peste care se adauga vinul, zaharul, sarea, piper, usturoi. Adaugam pasta de tomata si apa amestecam cu o lingura de lemn. Se lasa la foc mic, 20 de minute.

Pentru chiftele se amesteca uleiul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, menta, patrunjelul, sarea si piperul. Apoi se adauga ouale, carnea, ouzo si pesmetul si se amesteca bine pentru omogenizare. Acoperim vasul cu membrana alimentara si lasam la frigider 2 ore. Se formeaza chifteluţe care se coc 15 minute la cuptor. Apoi, chiftelele se pun în sos si se lasa la fiert 30 de minute, miscand vasul din cind in cind.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura