autor:

strumfii bucatari

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

Chiftelute in sos de legume

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 mai 2016

Ingrediente
Pentru chiftele, 500 gr carne tocata de vita, 6 caţei usturoi, 1 ceapa mica, 2 oua, 3 linguri pesmet, 2 linguri patrunjel, 2 linguri menta, sare, piper, 2 linguri ulei, 2 linguri ouzo, Pentru sos:, 1 lingura ulei, 1 ceapă, 3 catei usturoi, 125 ml vin rosu, 1 lingurita zahar, 1 praf sare, Oregano, piper, 1 dovlecel, 1 morcov, 2 linguri pasta tomate, 1 pahar apa, Pentru servire salata, Cartofi fierti sau prajiti

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume

Dam dovlecel si morcov pe razatoare mica

Pentru sos, în ulei se caleste timp de 5 minute ceapa tocata, dovlecel si morcov dat pe razatoare, peste care se adauga vinul, zaharul, sarea, piper, usturoi. Adaugam pasta de tomata si apa amestecam cu o lingura de lemn. Se lasa la foc mic, 20 de minute.

Pentru chiftele se amesteca uleiul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, menta, patrunjelul, sarea si piperul. Apoi se adauga ouale, carnea, ouzo si pesmetul si se amesteca bine pentru omogenizare. Acoperim vasul cu membrana alimentara si lasam la frigider 2 ore. Se formeaza chifteluţe care se coc 15 minute la cuptor. Apoi, chiftelele se pun în sos si se lasa la fiert 30 de minute, miscand vasul din cind in cind.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Intai amestecam carnea cu oul,condimentele,pesmetul,saram,piperam adaugam ceapa,cartoful,patrunjelul,amestecam

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Otet cu mirodenii

Otet cu mirodenii

Se pun frunzele de plante intr-un borcan cu capac-dupa ce au fost spalate.Otetul se fierbe putin

3 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru chiftele
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 6 caţei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 linguri menta
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ouzo
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapă
  • 3 catei usturoi
  • 125 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • Oregano
  • piper
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 pahar apa
  • Pentru servire salata
  • Cartofi fierti sau prajiti

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
SALATA DE CARTOFI CU SOS DE MUSTAR