autor:

Micky Apostu

» » , Paste si pizza, Sosuri

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Ingrediente
- 350 g paste tagliatelle, - 350 g ciuperci champignon proaspete, - 3-4 linguri ulei de masline, - 1 ceapa medie, - 4 catei de usturoi, - 200 ml smantana pentru gatit, - sare, piper, - patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Fierbeti pastele al dente, scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece. Cat se fierb pastele pregatiti sosul. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt. Lasati cat sa devina aurii si adaugati ciupercile curatate si taiate bucatele. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba inabusit pana se inmoaie ciupercile.

Dati deoparte si adaugati in suvoi subtire smantana amestecand continuu sa se omogenizeze. Potriviti de sare si piper si mai dati inapoi la foc mic cateva clocote, cam 1-2 minute.

Amestecati cu pastele si presarati patrunjel proaspat tocat. Serviti calde, eventual tineti farfuriile de servit la cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • cosovanu romica , 05 mai 2017

    foarte buna reteta, sotia mea e innebunita dupa aceasta reteta...

  • Constantin Flondor , 16 ianuarie 2014

    foarte buna si simpla, reteta, eu adaug si bacon sau piept presat inainte sa pun ciupercile iar cand este gata mai arunc 3-4 felii de lamaie pe care le scot inainte de servire ii schimba putin gustul...in bine:))

  • Suzana Boscu , 10 noiembrie 2013

    Bune pt sotul, ca lui ii place smantana :)

    • Giannina Sendner , 10 noiembrie 2013

      Un mic secret italian. pastele nu se clatesc niciodata cu apa rece. De ce? Numai pot abosrbi bine sosul si isi pierd din gust. ;) Faina reteta.

    • Cristina Caracuda , 10 noiembrie 2013

      FFF bun .Eu fac tagliatelle cu spanac,sfecla,rosiisi ou,de casa,daca doriti pentru comenzi sunati la 0740163457.

    • Magdalena Kiraly , 10 noiembrie 2013

      foarte bune

    • Geangu Marius , 10 noiembrie 2013

      buna reteta,imi place.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2013

      imi place reteta asta!

    • Sinziana Pricop , 24 octombrie 2013

      o reteta f buna,care mie imi place la nebunie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • - 350 g paste tagliatelle
  • - 350 g ciuperci champignon proaspete
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - 1 ceapa medie
  • - 4 catei de usturoi
  • - 200 ml smantana pentru gatit
  • - sare
  • piper
  • - patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

19 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

20 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

36 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

cosovanu romica

foarte buna reteta, sotia mea e innebunita dupa aceasta reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
SOS REMOULAD