Crema de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare)
  • 3-5 linguri de ulei
  • Sare si piper
  • Doua linguri cu seminte de susan
  • 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana)
  • 2-3 linguri cu lapte

Mod de preparare

Curata usturoiul. Intr-un vas amesteca laptele cu uleiul si semintele de susan. Pune sare si piper. Pune cateii de usturoi.

Tot acest amestec pune-l pe o folie de aluminiu (fa o adancitura si pune folia in doua sau in trei ca sa nu se rupa) si fa un pachet pe care sa-l sigilezi cat se poate de bine. Pune pachetul intr-o tava si da-l in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30-35 minute.

Topeste cascavalul intr-o cratita pe foc cu o lingura de apa. Pune tot continutul pachetului din cuptor in blender si adauga cascavalul topit. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema.

Pune totul intr-un vas, acopera si lasa-l la rece pana il servesti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor