autor:

Malina_Barbu

» » Sosuri

Crema de usturoi

Autor: Malina_Barbu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Malina_Barbu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare), 3-5 linguri de ulei, Sare si piper, Doua linguri cu seminte de susan, 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana), 2-3 linguri cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curata usturoiul. Intr-un vas amesteca laptele cu uleiul si semintele de susan. Pune sare si piper. Pune cateii de usturoi.



Tot acest amestec pune-l pe o folie de aluminiu (fa o adancitura si pune folia in doua sau in trei ca sa nu se rupa) si fa un pachet pe care sa-l sigilezi cat se poate de bine. Pune pachetul intr-o tava si da-l in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30-35 minute.



Topeste cascavalul intr-o cratita pe foc cu o lingura de apa. Pune tot continutul pachetului din cuptor in blender si adauga cascavalul topit. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema.



Pune totul intr-un vas, acopera si lasa-l la rece pana il servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Crema de dovlecei cu usturoi

Crema de dovlecei cu usturoi

Dovleceii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti

33 voturi    12 comentarii
40 min
Aperitive
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Daca aveti o supa de pui gata facuta o folositi pe aceasta. Daca nu va spun cum am procedat eu…

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare)
  • 3-5 linguri de ulei
  • Sare si piper
  • Doua linguri cu seminte de susan
  • 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana)
  • 2-3 linguri cu lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Salata Tzatziki