autor:

Malina_Barbu

» » Sosuri

Crema de usturoi

Autor: Malina_Barbu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Malina_Barbu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare), 3-5 linguri de ulei, Sare si piper, Doua linguri cu seminte de susan, 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana), 2-3 linguri cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curata usturoiul. Intr-un vas amesteca laptele cu uleiul si semintele de susan. Pune sare si piper. Pune cateii de usturoi.



Tot acest amestec pune-l pe o folie de aluminiu (fa o adancitura si pune folia in doua sau in trei ca sa nu se rupa) si fa un pachet pe care sa-l sigilezi cat se poate de bine. Pune pachetul intr-o tava si da-l in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30-35 minute.



Topeste cascavalul intr-o cratita pe foc cu o lingura de apa. Pune tot continutul pachetului din cuptor in blender si adauga cascavalul topit. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema.



Pune totul intr-un vas, acopera si lasa-l la rece pana il servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Crema de conopida cu usturoi

Crema de conopida cu usturoi

Conopida curata si desfacuta in buchetele o fierbem in apa cu sare, amestecata cu lapte, pana devine

14 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive
Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

1. In primul rand lasam fasolea la hidratat aproximativ 12 ore. Ideal ar fi sa si schimbam apa in

0 voturi    0 comentarii
4h 20 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare)
  • 3-5 linguri de ulei
  • Sare si piper
  • Doua linguri cu seminte de susan
  • 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana)
  • 2-3 linguri cu lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de visine