Crema de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare)
  • 3-5 linguri de ulei
  • Sare si piper
  • Doua linguri cu seminte de susan
  • 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana)
  • 2-3 linguri cu lapte

Mod de preparare

Curata usturoiul. Intr-un vas amesteca laptele cu uleiul si semintele de susan. Pune sare si piper. Pune cateii de usturoi.

Tot acest amestec pune-l pe o folie de aluminiu (fa o adancitura si pune folia in doua sau in trei ca sa nu se rupa) si fa un pachet pe care sa-l sigilezi cat se poate de bine. Pune pachetul intr-o tava si da-l in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30-35 minute.

Topeste cascavalul intr-o cratita pe foc cu o lingura de apa. Pune tot continutul pachetului din cuptor in blender si adauga cascavalul topit. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema.

Pune totul intr-un vas, acopera si lasa-l la rece pana il servesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise