autor:

Malina_Barbu

» » Sosuri

Crema de usturoi

Autor: Malina_Barbu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Malina_Barbu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare), 3-5 linguri de ulei, Sare si piper, Doua linguri cu seminte de susan, 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana), 2-3 linguri cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curata usturoiul. Intr-un vas amesteca laptele cu uleiul si semintele de susan. Pune sare si piper. Pune cateii de usturoi.



Tot acest amestec pune-l pe o folie de aluminiu (fa o adancitura si pune folia in doua sau in trei ca sa nu se rupa) si fa un pachet pe care sa-l sigilezi cat se poate de bine. Pune pachetul intr-o tava si da-l in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30-35 minute.



Topeste cascavalul intr-o cratita pe foc cu o lingura de apa. Pune tot continutul pachetului din cuptor in blender si adauga cascavalul topit. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema.



Pune totul intr-un vas, acopera si lasa-l la rece pana il servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Supa crema de usturoi

Supa crema de usturoi

Taiem usturoiul felii si il prajim 1 minut in unt amestecat cu ulei de masline. Adaugam dovleceii

16 voturi    9 comentarii
50 min
Supe de legume
Crema de conopida cu usturoi

Crema de conopida cu usturoi

Conopida curata si desfacuta in buchetele o fierbem in apa cu sare, amestecata cu lapte, pana devine

14 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare)
  • 3-5 linguri de ulei
  • Sare si piper
  • Doua linguri cu seminte de susan
  • 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana)
  • 2-3 linguri cu lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chutney de afine