Lintea o punem la înmuiat în apă călduță, cam cu o jumătate de oră înainte de a o pregăti. Curățăm cartofii și morcovul și le dăm pe răzătoarea mare.
Ceapa o tăiem solzișori și o prăjim în puțin ulei încins până își schimbă culoarea, după care adăugăm și morcovul și cartofii și le lăsăm să se călească puțin. Pe urmă adăugăm lintea, bulionul și puțină apă și le lăsăm la fiert 20-25 minute.
La sfârșit condimentăm, o luăm de pe foc și mai lăsăm vreo 5 să stea să se pătrundă aromele.
Opțional mai puteți prăji câteva felii de bacon; îi dau o savoare mult mai intensă.
(http://jurnalretete.blogspot.ro/2014/06/mancare-de-linte.html)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii