autor:

Victoria Gabriela

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
(pentru 6 - 8 porții), , 250 gr. bulgur/ grâu turcesc, arăbesc (măcinat mai mare, nu din acel pentru salate), , 2 vinete medii sau 1 vânătă mare, , 3 ardei gras roșu (mai mare), , 4 roșii mari, , 2 cepe, , 3- 4 grăunți de usturoi, , 3 linguri de ulei, , ½ legătură pătrunjel verde, , sare, piper (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat până când terminăm prepararea legumelor (cca o jumătate de oră). Cu cât stă însă mai mult la înmuiat, cu atât va fierbe mai repede. (Atenție la vasul în care îl puneți, pentru că bulgurul își va dubla aproape volumul. Să nu fie foarte mic.)



Se curăță, se spală ceapa, ardeiul și se taie cubulețe (nu foarte mici).



Se spală, se decojesc roșiile și se taile cubulețe (nu foarte mici).



Se spală și se taie mărunt pătrunjelul.



Se curăță și se taie mic usturoiul.



Se spală vinetele și se taie cuburi (cu tot cu coajă). Vinetele le-am lăsat la urmă, pentru că oxidează foarte repede.



După ce se pregătesc astfel toate legumele, într-un vas teflonat (să nu se lipească) mai mare, se pune uleiul și ceapa și se lasă 3-4 minute să se soteze.



Când ceapa s-a înmuiat puțin și începe să sticlească, se adaugă ardeiul gras, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie puțin și acesta.



Când s-a înmuiat puțin și ardeiul, se adaugă vinetele, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie și acestea.-După ce vinetele s-au înmuiat foarte puțin, se adaugă roșiile și usturoiul, se amestecă și se lasă pe foc până când amestecul începe să fiarbă.







In timp ce mancarea fierbe, se adaugă sarea și boabele de bulgur scurse de apă (acestea sunt acum moi și puțin gelatinoase), se amestecă încet și se lasă să fiarbă în continuare la foc mic amestecând din când în când să nu se lipească.



Deși bulgurul va fierbe în sosul lăsat de legume, spre sfârșit, când acesta este aproape fiert, și-a mărit volumul și a ”tras” tot lichidul, mai este necesar ca să picurați câte puțină ( nu toată o dată) apă fiartă (nu vă trebuie mai mult de un pahar de apă), până când bulgurul este fiert bine.



Când bulgurul este gata, grâul este fiert, se potrivește de sare și piper, se amestecă, se oprește focul și se presară deasupra pătrunjelul verde tocat.



Bulgurul fiind foarte consistent, se servește simplu, cald, dar este foarte bun și rece.





Poftă bună!







Notă:



Bulgurul se gătește similar cu orezul sau cușcușul, dar are valori nutriționale mult mai mari.



În general, pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid (apă, supă, suc de roșii, sau alte lichide în funcție de rețeta pentru care se pregătește) minim 1 oră și jumătate, iar apoi este gata pentru consum. La această mâncare, deoarece bulgurul se fierbe, se poate lăsa la înmuiat mai puțin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu vinete si ardei (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Varza calita

Varza calita

Pasi: 1. Se spala rosiile, se cresteaza, li se scot cotoarele, se baga in apa fiarta cateva minute,

14 voturi    4 comentarii
3h
Retete vegetariene
Ciuperci din cartofi copti

Ciuperci din cartofi copti

- Alegi cartofii de marime potrivita, in functie de numarul de persoane. - Ii speli foarte bine

6 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simeria Teodora , 12 martie 2015

    Deci ,orice reteta incepe cu ,, se caleste o ceapa ".

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 - 8 porții)
  • 250 gr. bulgur/ grâu turcesc
  • arăbesc (măcinat mai mare
  • nu din acel pentru salate)
  • 2 vinete medii sau 1 vânătă mare
  • 3 ardei gras roșu (mai mare)
  • 4 roșii mari
  • 2 cepe
  • 3- 4 grăunți de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

BLATUL: Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se

51 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Cartofi prajiti cu boia si usturoi