Placinta cu iaurt

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg iaurt(preferabil de Covalact) sau Sana
  • -1o oua medii
  • -10 linguri de zahar-rase
  • -stafide
  • -1 pachet mic de foi placinta
  • -o lingura faina
  • -doua linguri unt sau ulei de uns tava
  • -dupa preferinta zahar vanilat,sau esente dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Se unge o tava(preferabil rotunda si mai adanca-eu asa folosesc) mai inalta si mai mare,cu unt sau ulei.Se pune ca o patura pe fundul tavei 2-3 foi de placinta(atentie sa acopere fundul tavei cat si peretii pana sus).Intr-un castron de plastic se bat bine cele 10 oua cu zaharul si esenta sau zaharul vanilat.Dupa ce am batut bine,se adauga iaurtul(sana este cel mai indicat,ca este mai dulceag).Se amesteca bine,bine adaugandu-se treptat stafidele apoi faina.Dupa ce am amestecat bine,turnam compozitia in tava,peste foile de placinta.Luam alte doua foi de placinta,le intindem pe masa si le gaurim-mai rar-cu furculita,apoi le punem peste umplutura din tava,dau nu inainte de a pune colturile ramase de la foile de dedesupt.Dupa ce am acoperit umplutura cu foile gaurile,batem un albus bine si lipim pe marinea foii de deasupra sa se lipeasca de cea de dedesupt,si o bagam la cuptor.O lasam cam 15-20 min la foc mediu.Sa nu uitam sa fie cuptorul incalzit inainte de a introduce tava.Cand este rumenita dedeasupra,ca la placinta,inseamna ca este gata.Oprim intai cuptorul,intredeschidem usa sa se racoreasca putin,apoi o scoatem ,dupa ce s-a racorit mai bine punem zahar pudra deasupra(nu este obligatoriu,oricum iese destul de dulca,dar ptr.aspect)si o taiem.Iese foarte buna si este destul de simpla si rapida.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor