Se unge o tava(preferabil rotunda si mai adanca-eu asa folosesc) mai inalta si mai mare,cu unt sau ulei.Se pune ca o patura pe fundul tavei 2-3 foi de placinta(atentie sa acopere fundul tavei cat si peretii pana sus).Intr-un castron de plastic se bat bine cele 10 oua cu zaharul si esenta sau zaharul vanilat.Dupa ce am batut bine,se adauga iaurtul(sana este cel mai indicat,ca este mai dulceag).Se amesteca bine,bine adaugandu-se treptat stafidele apoi faina.Dupa ce am amestecat bine,turnam compozitia in tava,peste foile de placinta.Luam alte doua foi de placinta,le intindem pe masa si le gaurim-mai rar-cu furculita,apoi le punem peste umplutura din tava,dau nu inainte de a pune colturile ramase de la foile de dedesupt.Dupa ce am acoperit umplutura cu foile gaurile,batem un albus bine si lipim pe marinea foii de deasupra sa se lipeasca de cea de dedesupt,si o bagam la cuptor.O lasam cam 15-20 min la foc mediu.Sa nu uitam sa fie cuptorul incalzit inainte de a introduce tava.Cand este rumenita dedeasupra,ca la placinta,inseamna ca este gata.Oprim intai cuptorul,intredeschidem usa sa se racoreasca putin,apoi o scoatem ,dupa ce s-a racorit mai bine punem zahar pudra deasupra(nu este obligatoriu,oricum iese destul de dulca,dar ptr.aspect)si o taiem.Iese foarte buna si este destul de simpla si rapida.Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii