autor:

AdeLyna

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza

Placinte cu branza si patrunjel

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Ingrediente
400 gr faina, 1 plic drojdie uscata, o lingurita de zahar, 120 ml lapte, 120 ml iaurt, un praf de sare, 1 ou, Pt umplutura, 250 gr branza de vaca, o legatura de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Pregatim aluatul: intr-un bol batem oul cu un praf de sare peste care turnam laptele si iaurtul, amestecam bine, punem drojdia si zaharul, iar dupa ce le-am incorporat punem si faina treptat pana obtinem un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Il lasam la crescut, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Branza o radem, patrunjelul spalat il tocam si il amestecam cu branza.

Dupa ce aluatul a crescut, il framantam cat sa scoatem bulele de aer, il rulam si il taiem in 10-12 bucati egale.

Tapetam masa de lucru cu faina, iar cu ajutorul unui facalet/sucitor intindem fiecare bucatica de aluat si o umplem cu o lingura de branza.

Pt a nu iesi branza din aluat la prajit, marginile le apasam cu o furculita.

Le prajim pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe hartie absorbanta.

Sunt ca niste langosi doar mult mai pufosi si gustosi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
chec cu masline si sunca

chec cu masline si sunca

Se amesteca ouale cu vinul si faina,pana se obtine o pasta omogena .Se adauga uleiul putin cate putin

6 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza
Pasta de branza de vaci cu marar

Pasta de branza de vaci cu marar

Branza de vaci proaspata se scurge bine de zer, se amesteca cu smantana si iaurt pana se omogenizeaza

37 voturi    7 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • o lingurita de zahar
  • 120 ml lapte
  • 120 ml iaurt
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • Pt umplutura
  • 250 gr branza de vaca
  • o legatura de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu dovlecel, cas si sunca