Placinte cu branza si patrunjel

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu branza si patrunjel

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • o lingurita de zahar
  • 120 ml lapte
  • 120 ml iaurt
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • Pt umplutura
  • 250 gr branza de vaca
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Pregatim aluatul: intr-un bol batem oul cu un praf de sare peste care turnam laptele si iaurtul, amestecam bine, punem drojdia si zaharul, iar dupa ce le-am incorporat punem si faina treptat pana obtinem un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Il lasam la crescut, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Branza o radem, patrunjelul spalat il tocam si il amestecam cu branza.

Dupa ce aluatul a crescut, il framantam cat sa scoatem bulele de aer, il rulam si il taiem in 10-12 bucati egale.

Tapetam masa de lucru cu faina, iar cu ajutorul unui facalet/sucitor intindem fiecare bucatica de aluat si o umplem cu o lingura de branza.

Pt a nu iesi branza din aluat la prajit, marginile le apasam cu o furculita.

Le prajim pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe hartie absorbanta.

Sunt ca niste langosi doar mult mai pufosi si gustosi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise