autor:

SIMONA PATRAS

» » Mancaruri cu carne

Miel cu masline si sos de ansoa

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
* 500 g carne de miel, * 100 g masline verzi, * 2 linguri ansoa maruntita, * 1 lingura unt, * 1 ceasca vin, * 1 ceasca supa de miel, * ulei de masline, * cimbru verde, * rozmarin verde, * usturoi pisat, * sos de rosii, * sare, piper, * cus cus pentru garnitura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza carnea de miel cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca de vin, ulei de masline si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se prepara un sos prin sotarea usturoiului in unt pana isi schimba culoarea.



Se toarna vinul, supa de miel si pasta de tomate, se omogenizeaza, se incorporeaza ansoa, sare, piper dupa gust. Se scoate carnea de miel din marinata si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Se adauga restul de marinata, putina apa si se continua fierberea. Carnea de miel se pune pe farfurie alaturi de sosul de ansoa si se serveste alaturi de garnitura de cus cus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu masline si sos de ansoa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Carnea se bate ca pentru snitele,se unge fiecare felie cu mustar,Separat se face omleta din oua faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • * 500 g carne de miel
  • * 100 g masline verzi
  • * 2 linguri ansoa maruntita
  • * 1 lingura unt
  • * 1 ceasca vin
  • * 1 ceasca supa de miel
  • * ulei de masline
  • * cimbru verde
  • * rozmarin verde
  • * usturoi pisat
  • * sos de rosii
  • * sare
  • piper
  • * cus cus pentru garnitura

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp

7 voturi    9 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui cu alune si patrunjel