autor:

SIMONA PATRAS

» » Mancaruri cu carne

Miel cu masline si sos de ansoa

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
* 500 g carne de miel, * 100 g masline verzi, * 2 linguri ansoa maruntita, * 1 lingura unt, * 1 ceasca vin, * 1 ceasca supa de miel, * ulei de masline, * cimbru verde, * rozmarin verde, * usturoi pisat, * sos de rosii, * sare, piper, * cus cus pentru garnitura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza carnea de miel cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca de vin, ulei de masline si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se prepara un sos prin sotarea usturoiului in unt pana isi schimba culoarea.



Se toarna vinul, supa de miel si pasta de tomate, se omogenizeaza, se incorporeaza ansoa, sare, piper dupa gust. Se scoate carnea de miel din marinata si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Se adauga restul de marinata, putina apa si se continua fierberea. Carnea de miel se pune pe farfurie alaturi de sosul de ansoa si se serveste alaturi de garnitura de cus cus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu masline si sos de ansoa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne macinata

Musaca de cartofi cu carne macinata

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Ceapa se taie marunt si se

12 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii

6 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • * 500 g carne de miel
  • * 100 g masline verzi
  • * 2 linguri ansoa maruntita
  • * 1 lingura unt
  • * 1 ceasca vin
  • * 1 ceasca supa de miel
  • * ulei de masline
  • * cimbru verde
  • * rozmarin verde
  • * usturoi pisat
  • * sos de rosii
  • * sare
  • piper
  • * cus cus pentru garnitura

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp

7 voturi    9 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Poienita cu ciuperci