Tahini halva

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Tahini halva

Ingrediente

  • 2 cani zahar brun
  • 2/3 cana tahini (pasta de susan)
  • 2/3 cana lapte
  • Arome la alegere:
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau
  • 1 lingurita cacao sau
  • fistic taiat bucatele sau
  • migdale taiate bucatele

Mod de preparare

Se unge tava/forma cu unt.

Se incalzeste la foc potrivit zaharul cu laptele (cit sa fie doar fierbinte).

Se ia de pe foc si se adauga tahini-ul si aromele (dar NU se amesteca). Se lasa asa cam 2 minute.

Se amesteca apoi cu o spatula citeva minute.

Se toarna in tava/forma si se lasa sa se "aseze".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise