autor:

Burcea_Vasilica

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete la gratar

Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 23 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 23 iulie 2019

Ingrediente
6 ciocanele de pui, 2 ardei kapia, 2 zuchinni, 12 ciuperci brune, 250 gr rosii cherry, 150 gr iaurt grecesc, 1 capatana de usturoi, 3 linfuri ulei de masline, Sare, piper, 50 gr cascaval, Patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala. Se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai marisoare ardeiul kapia. Se indeparteaza coditele la ciuperci.

Se unge discul de fonta cu putin ulei , se lasa la incins apoi se pun legumele la fript. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se frig pe ambele parti pana devin rumene.

Ciupercile cand se intorc se pune in mijlocul lor cate un cubulet de cascaval.

Dupa ce s-au fript legumele se scot pe o farfurie si se pun pe discul de fonta ciocanelele de pui condimentate cu sare si piper, rosiile cherry si o capatana de usturoi taiata pe jumatate, se acopera discul cu o folie de aluminiu si se frig la foc mic. Dupa ce se patrund bine ciocanelele se indeparteaza folia si se mai lasa putin ca sa se rumeneasca bine pielea.

Scoatem trei catei din usturoiul copt si ii frecam cu putina sare si putin ulei apoi adaugam iaurtul si patrunjel tocat marunt si amestecam bine si transferam intr-un bol. Restul de usturoi il maruntim si il amestecam cu legumele.

La final punem inapoi toate legumele pe disc impreuna cu iaurtul cu usturoi si presaram patrunjel verde.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Piept la gratar cu legume

Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete la gratar
Parjoale sarbesti

Parjoale sarbesti

Se amesteca carnea impreuna cu celelalte ingrediente, apoi facem 16 chiftele si punem cascaval felii

2 voturi    1 comentariu
45 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui
  • 2 ardei kapia
  • 2 zuchinni
  • 12 ciuperci brune
  • 250 gr rosii cherry
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linfuri ulei de masline
  • Sare
  • piper
  • 50 gr cascaval
  • Patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

14 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

16 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Zuchinni pizzette Zuchinni pizzette

Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan