Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala.

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui
  • 2 ardei kapia
  • 2 zuchinni
  • 12 ciuperci brune
  • 250 gr rosii cherry
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linfuri ulei de masline
  • Sare, piper
  • 50 gr cascaval
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala. Se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai marisoare ardeiul kapia. Se indeparteaza coditele la ciuperci.

Se unge discul de fonta cu putin ulei , se lasa la incins apoi se pun legumele la fript. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se frig pe ambele parti pana devin rumene.

Ciupercile cand se intorc se pune in mijlocul lor cate un cubulet de cascaval.

Dupa ce s-au fript legumele se scot pe o farfurie si se pun pe discul de fonta ciocanelele de pui condimentate cu sare si piper, rosiile cherry si o capatana de usturoi taiata pe jumatate, se acopera discul cu o folie de aluminiu si se frig la foc mic. Dupa ce se patrund bine ciocanelele se indeparteaza folia si se mai lasa putin ca sa se rumeneasca bine pielea.

Scoatem trei catei din usturoiul copt si ii frecam cu putina sare si putin ulei apoi adaugam iaurtul si patrunjel tocat marunt si amestecam bine si transferam intr-un bol. Restul de usturoi il maruntim si il amestecam cu legumele.

La final punem inapoi toate legumele pe disc impreuna cu iaurtul cu usturoi si presaram patrunjel verde.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni