Prajitura aromata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura aromata

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 600 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 75 gr de faina amestecata cu 1.5 g drojdie uscata (cam 1/2 lingurita drojdie)
  • coaja rasa fin
  • zeama de la o lamaie Pentru sirop: 126 g zahar 125 ml apa coaja rasa fin
  • zeama de la o lamaie
  • coaja rasa fin
  • zeama de la o portocala

Mod de preparare

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam. In alt bol, batem albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi adaugam albusul batut in compozitia de galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn.

Amestecul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste prajitura. Intre timp facem siropul astfel: amestecam toate ingredientele intr-o oala mai mica, le punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute pana lichidul scade si capata consistenta de sirop, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca. Cand este gata prajitura o lasam sa se raceasca, o punem pe un platou si cu o lingura punem deasupra sirop. Eu am ornato si cu felii de portocale, samburi de nuca, nuca de cocos si coaja de portocala.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise