Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam. In alt bol, batem albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi adaugam albusul batut in compozitia de galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn.
Amestecul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste prajitura. Intre timp facem siropul astfel: amestecam toate ingredientele intr-o oala mai mica, le punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute pana lichidul scade si capata consistenta de sirop, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca. Cand este gata prajitura o lasam sa se raceasca, o punem pe un platou si cu o lingura punem deasupra sirop. Eu am ornato si cu felii de portocale, samburi de nuca, nuca de cocos si coaja de portocala.
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii