autor:

anuta

» » Aluaturi si Foietaje

Suberec cu carne de pasare

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Ingrediente
cca 800 g faina,250 ml apa calduta ,un praf de sare, ceapa uscata potrivit de mare,700 g carne amestec curcan+pui,sare,un praf de menta,piper,ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat elastic pe care il acoperim si il lasa sa se odihneasca cateva minute.
Se curata ceapa apoi se taie marunt si se caleste intr-u pic de ulei.Cand capata culoarea aurie se adauga si carnea,se lasa sa scada bine sucul lasat de ea,amestecand continuu cu o spatula de lemn.Se presara si un praf de menta uscata ,se potriveste de sare si piper,dupa gust.Se lasa sa se racoreasca un pic.Aluatul se rupe si se imparte in bucati,de marimea unui ou,care vor fi intinse in foi subtiri ,pe o planseta data cu faina.Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de umplutura de carne,se pliaza in doua apoi se lipesc marginile intre ele cu ajutorul inei furculite,presand usor marginea.Se incinge bine uleiul apoi se prajesc pe ambele fete si se scot pe servetele absorbante ,pentru a scapa de surplusul de ulei.Se consuma fierbinti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Suberec cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat cu branza de vaci

Aluat cu branza de vaci

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti(de post)

Mucenici moldovenesti(de post)

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina

17 voturi    21 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anuta

    anuta (Chef de cuisine) , 29 februarie 2016

    Nu am auzit in partile Dobrogei sa se consume cu smantanica,dar cred ca este delicios

  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine) , 23 februarie 2016

    Daca se mai si ung pe deasupra cu un pic de smantan amestecata cu usturoi, e si mai delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • cca 800 g faina,250 ml apa calduta ,un praf de sare, ceapa uscata potrivit de mare,700 g carne amestec curcan+pui,sare,un praf de menta,piper,ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

anuta (Chef de cuisine)

Nu am auzit in partile Dobrogei sa se consume cu smantanica,dar cred ca este delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu branza