Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat elastic pe care il acoperim si il lasa sa se odihneasca cateva minute.
Se curata ceapa apoi se taie marunt si se caleste intr-u pic de ulei.Cand capata culoarea aurie se adauga si carnea,se lasa sa scada bine sucul lasat de ea,amestecand continuu cu o spatula de lemn.Se presara si un praf de menta uscata ,se potriveste de sare si piper,dupa gust.Se lasa sa se racoreasca un pic.Aluatul se rupe si se imparte in bucati,de marimea unui ou,care vor fi intinse in foi subtiri ,pe o planseta data cu faina.Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de umplutura de carne,se pliaza in doua apoi se lipesc marginile intre ele cu ajutorul inei furculite,presand usor marginea.Se incinge bine uleiul apoi se prajesc pe ambele fete si se scot pe servetele absorbante ,pentru a scapa de surplusul de ulei.Se consuma fierbinti.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii