Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc
(ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului) si sunt 5 bucati foi mari rotunde intr-un pachet (500 gr).
Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Branza se da prin razatoarea mare.
Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste branza rasa.
Se rasneste piper din belsug, se amesteca si se lasa deoparte.
Se bat ouale, se adauga iaurtul si cei 100 ml de apa si se omogenizeaza bine.
Se unge cu ulei o tava dreptunghiulara (30x 20cm) si se aseaza prima foaie de placinta Yufka, lasand marginile sa iasa din tava.
Se ia o alta foaie, se rupe in bucati mari si se pune peste foaia intinsa initial.
Se pun cam 3 polonice din amestecul de ou si iaurt peste aluatul rupt in bucati apoi jumatate din cantitatea de branza si se intinde uniform.
Peste stratul de branza se pune o foaie si jumatate rupte in bucati, 3 polonice din amestecul de ou si iaurt, restul de branza si se intinde uniform.
Deasupra se aseaza inca o foaie de aluat rupta in bucati si se strang capetele care ies din tava. Se pune si ultima jumatate de foaie care a mai ramas in forma de dreptunghi.
Deasupra se toarna restul de amestec de ou si iaurt.
Se presara boia si seminte de chimen/ susan.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute - 180 gr C.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii