autor:

Anca Bunea

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
1 pachet foi de placinta Yufka, 500 g branza sarata, 1 legatura patrunjel, piper proaspat rasnit, 4 oua, 400 ml iaurt, 100 ml apa, boia dulce, chimen/ susan

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc

(ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului) si sunt 5 bucati foi mari rotunde intr-un pachet (500 gr).

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Branza se da prin razatoarea mare.

Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste branza rasa.

Se rasneste piper din belsug, se amesteca si se lasa deoparte.

Se bat ouale, se adauga iaurtul si cei 100 ml de apa si se omogenizeaza bine.

Se unge cu ulei o tava dreptunghiulara (30x 20cm) si se aseaza prima foaie de placinta Yufka, lasand marginile sa iasa din tava.

Se ia o alta foaie, se rupe in bucati mari si se pune peste foaia intinsa initial.

Se pun cam 3 polonice din amestecul de ou si iaurt peste aluatul rupt in bucati apoi jumatate din cantitatea de branza si se intinde uniform.

Peste stratul de branza se pune o foaie si jumatate rupte in bucati, 3 polonice din amestecul de ou si iaurt, restul de branza si se intinde uniform.

Deasupra se aseaza inca o foaie de aluat rupta in bucati si se strang capetele care ies din tava. Se pune si ultima jumatate de foaie care a mai ramas in forma de dreptunghi.

Deasupra se toarna restul de amestec de ou si iaurt.

Se presara boia si seminte de chimen/ susan.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute - 180 gr C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Zizi , 19 ianuarie 2019

    Ffff buna

  • Gina , 10 februarie 2018

    Super gustoasa

  • Lumy , 18 august 2017

    Ce fel de iaurt?

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2015

      Mmmm,ce buna si aromata este!!

    • Doina Simu , 23 ianuarie 2015

      s-a copt ---mi-a reusit

    • Doina Simu , 23 ianuarie 2015

      reteta e f. simpla si usor de facut multumim mai puneti asa retete interesante

    • Doina Simu , 23 ianuarie 2015

      arata super

    • Doina Simu , 23 ianuarie 2015

      azi am facut reteta b---acum e la cuptor am facut si foi cu varza calita asteapta sa se coaca [sta la rind]

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta Yufka
  • 500 g branza sarata
  • 1 legatura patrunjel
  • piper proaspat rasnit
  • 4 oua
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml apa
  • boia dulce
  • chimen/ susan

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Zizi

Ffff buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu masline si cascaval