autor:

plicraluca

» » Prajituri

Prajitura Turceasca

Autor: plicraluca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: plicraluca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 22 decembrie 2011

Ingrediente
Foi: 15 albusuri, 15 linguri de zahar, 1 praf de copt, 3 linguri de pesmet, 450 g nuca macinata, 2 vanilii, , Crema: 15 galbenusuri, 3 vanilii, 350 g unt, 350 g zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Foi : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de copt, apoi se adauga 15 linguri de zahar, se bat bine in continuare, se adauga pesmetul si nuca macinata.Din compozitia obtinuta se coc 3 foi in tava de aragaz.

Mai exista si posibilitatea de a face cate o foaie din 5 oua, 5 linguri de zahar, 1 lingura pesmet si 150 g nuca macinata (practic se impart toate cantitatile la 3 si se face cate o foaie separat)-aceasta posibilitate este mai buna, intrucat compozitia este proaspata la fiecare foaie.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se fierb la foc mic si se lasa pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul spuma, se amesteca pana devine o crema de o consistenta mai groasa.

Glazura: Se topesc 4-5 linguri de zahar la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga nuca macinata pana se ingroasa; se unge o farfurie intinsa cu ulei si se toarna aici glazura, se intinde bine si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se da la frigider sa se intareasca , apoi, dupa ce e tare, se rade pe razatoarea mica deasupra prajiturii.

Prajitura se serveste rece, taiata bucatele potrivite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  turceasca cu iaurt

Prajitura turceasca cu iaurt

Amestecam galbenusurile cu zaharul pina se topeste apoi adaugam untul, grisul amestecat cu praful

69 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri
Chek marmorat

Chek marmorat

Se amesteca ouale intregi cu zaharul si se bat foarte bine cu mixarul pana se tripleaza(nu dureaza

15 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foi: 15 albusuri
  • 15 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de pesmet
  • 450 g nuca macinata
  • 2 vanilii
  • Crema: 15 galbenusuri
  • 3 vanilii
  • 350 g unt
  • 350 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si crusta crocanta