Foi : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de copt, apoi se adauga 15 linguri de zahar, se bat bine in continuare, se adauga pesmetul si nuca macinata.Din compozitia obtinuta se coc 3 foi in tava de aragaz.
Mai exista si posibilitatea de a face cate o foaie din 5 oua, 5 linguri de zahar, 1 lingura pesmet si 150 g nuca macinata (practic se impart toate cantitatile la 3 si se face cate o foaie separat)-aceasta posibilitate este mai buna, intrucat compozitia este proaspata la fiecare foaie.
Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se fierb la foc mic si se lasa pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul spuma, se amesteca pana devine o crema de o consistenta mai groasa.
Glazura: Se topesc 4-5 linguri de zahar la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga nuca macinata pana se ingroasa; se unge o farfurie intinsa cu ulei si se toarna aici glazura, se intinde bine si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se da la frigider sa se intareasca , apoi, dupa ce e tare, se rade pe razatoarea mica deasupra prajiturii.
Prajitura se serveste rece, taiata bucatele potrivite.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii