autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
4-5 vinete mici si tinere, 700 g carne tocata de pasare (curcan si piept de pui), 300 g ciuperci proaspete Champignon, 1 ceapa uscata , 1 ardei kapia rosu, 1 legatura de marar verde, o mana de cascaval ras, 3-4 oua, sare , 1 lingurita de legume deshidratate, 1 lingurita de condimente uscate (dafin, piper, oregano, cimbrisor, maghiran), ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu grosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa ce am presarat un praf de sare pe ele. Pana se scurg feliile de vinete, pregatim carnea astfel: calim intr-un pic de ulei o ceapa mica taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici. Cand incep sa se caleasca, adaugam carnea, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate, lasam sa scada tot sucul lasat de carne, apoi dam de pe foc si adaugam marar verde tocat fin.

Intr-o tava tapetam fundul si marginile cu felii de vinete prajite si scurse de suc si grasime, apoi adaugam carnea tocata si venim deasupra ei cu alt strat de felii de vinete. Deasupra presaram cascavalul ras, adaugam ouale batute bine, pe toata suprafata.

Ciupercile feliate le tragem un pic in ulei incins. Le presaram deasupra, pe toata suprafata si dam tava la cuptor, pentru cca. 20-25 minute. Dupa 15 minute, scoatem tava cu un prosop si scurgem grasimea lasata, apoi bagam din nou la cuptor. Se taie si se serveste dupa ce s-a racit bine, simpla sau cu smantana.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume si tocanita de soia

Orez cu legume si tocanita de soia

Orezul se prepara asa: Se curata ceapa, morcovul,ardelul se spala si se taie marunt unde apoi se

5 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata, se taie rondele si se aseaza intr-un vas termorezistent.

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4-5 vinete mici si tinere
  • 700 g carne tocata de pasare (curcan si piept de pui)
  • 300 g ciuperci proaspete Champignon
  • 1 ceapa uscata 
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • o mana de cascaval ras
  • 3-4 oua
  • sare 
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 lingurita de condimente uscate (dafin
  • piper
  • oregano
  • cimbrisor
  • maghiran)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rulouri din dovlecei, vinete si cas