autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
4-5 vinete mici si tinere, 700 g carne tocata de pasare (curcan si piept de pui), 300 g ciuperci proaspete Champignon, 1 ceapa uscata , 1 ardei kapia rosu, 1 legatura de marar verde, o mana de cascaval ras, 3-4 oua, sare , 1 lingurita de legume deshidratate, 1 lingurita de condimente uscate (dafin, piper, oregano, cimbrisor, maghiran), ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu grosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa ce am presarat un praf de sare pe ele. Pana se scurg feliile de vinete, pregatim carnea astfel: calim intr-un pic de ulei o ceapa mica taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici. Cand incep sa se caleasca, adaugam carnea, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate, lasam sa scada tot sucul lasat de carne, apoi dam de pe foc si adaugam marar verde tocat fin.

Intr-o tava tapetam fundul si marginile cu felii de vinete prajite si scurse de suc si grasime, apoi adaugam carnea tocata si venim deasupra ei cu alt strat de felii de vinete. Deasupra presaram cascavalul ras, adaugam ouale batute bine, pe toata suprafata.

Ciupercile feliate le tragem un pic in ulei incins. Le presaram deasupra, pe toata suprafata si dam tava la cuptor, pentru cca. 20-25 minute. Dupa 15 minute, scoatem tava cu un prosop si scurgem grasimea lasata, apoi bagam din nou la cuptor. Se taie si se serveste dupa ce s-a racit bine, simpla sau cu smantana.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Miel cu legume

Miel cu legume

Toate legumele taiate cuburi se pun intr-un vas pentru cuptor. Costite de miel, dupa ce au fost

6 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4-5 vinete mici si tinere
  • 700 g carne tocata de pasare (curcan si piept de pui)
  • 300 g ciuperci proaspete Champignon
  • 1 ceapa uscata 
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • o mana de cascaval ras
  • 3-4 oua
  • sare 
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 lingurita de condimente uscate (dafin
  • piper
  • oregano
  • cimbrisor
  • maghiran)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui cu legume in sos de vin alb