Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Ingrediente

  • 4-5 vinete mici si tinere
  • 700 g carne tocata de pasare (curcan si piept de pui)
  • 300 g ciuperci proaspete Champignon
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • o mana de cascaval ras
  • 3-4 oua
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 lingurita de condimente uscate (dafin, piper, oregano, cimbrisor, maghiran)
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu grosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa ce am presarat un praf de sare pe ele. Pana se scurg feliile de vinete, pregatim carnea astfel: calim intr-un pic de ulei o ceapa mica taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici. Cand incep sa se caleasca, adaugam carnea, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate, lasam sa scada tot sucul lasat de carne, apoi dam de pe foc si adaugam marar verde tocat fin.

Intr-o tava tapetam fundul si marginile cu felii de vinete prajite si scurse de suc si grasime, apoi adaugam carnea tocata si venim deasupra ei cu alt strat de felii de vinete. Deasupra presaram cascavalul ras, adaugam ouale batute bine, pe toata suprafata.

Ciupercile feliate le tragem un pic in ulei incins. Le presaram deasupra, pe toata suprafata si dam tava la cuptor, pentru cca. 20-25 minute. Dupa 15 minute, scoatem tava cu un prosop si scurgem grasimea lasata, apoi bagam din nou la cuptor. Se taie si se serveste dupa ce s-a racit bine, simpla sau cu smantana.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor