autor:

Liliana_Ursu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Etli Guvek

Autor: Liliana_Ursu (Bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 06 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Ursu (Bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 06 martie 2015

Ingrediente
1 kg carne oaie fara grasime, 3 cartofi mari, 8 ciuperci mari, 1 ceapa medie, 3-4 catei usturoi, 1 vanata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita cumen, 1/2 lingurita menta uscata, 1/2 lingurita piper negru macinat, 2 frunze dafin, 1/2 lingurita boia, 1/4 lingurita oregano, 3 linguri de ulei masline, 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga pe rand legumele taiate peste carne, incepand cu ceapa si usturoiul. Se stropeste cu uleiul de masline. In paharul cu pasta de rosii dizolvata se adauga toate condimentele, inclusiv sarea, si se amesteca bine. Se toarna acest mix peste legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu,se pliaza foarte bine pe margini pentru ca lasa legumele suc si sa nu curga din tava, se inteapa de 2-3 ori deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 3-4 ore.

Cand e gata se scoate de la cuptor si se amesteca in tava. Carnea trebuie sa fie frageda astfel incat sa se topeasca in gura.

Eu prefer dupa ce amestec totul in tava sa pun portii pentru fiecare in boluri de lut si sa presar cascaval si putin chili negru fulgi si sa mai las bolul la cuptor pina se topeste cascavalul.

Acest fel de mancare este traditional turcesc si se serveste cu orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Etli Guvek" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte. Curatam si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne oaie fara grasime
  • 3 cartofi mari
  • 8 ciuperci mari
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cumen
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 linguri de ulei masline
  • 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe