autor:

Liliana_Ursu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Etli Guvek

Autor: Liliana_Ursu (Bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 06 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Ursu (Bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 06 martie 2015

Ingrediente
1 kg carne oaie fara grasime, 3 cartofi mari, 8 ciuperci mari, 1 ceapa medie, 3-4 catei usturoi, 1 vanata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita cumen, 1/2 lingurita menta uscata, 1/2 lingurita piper negru macinat, 2 frunze dafin, 1/2 lingurita boia, 1/4 lingurita oregano, 3 linguri de ulei masline, 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga pe rand legumele taiate peste carne, incepand cu ceapa si usturoiul. Se stropeste cu uleiul de masline. In paharul cu pasta de rosii dizolvata se adauga toate condimentele, inclusiv sarea, si se amesteca bine. Se toarna acest mix peste legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu,se pliaza foarte bine pe margini pentru ca lasa legumele suc si sa nu curga din tava, se inteapa de 2-3 ori deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 3-4 ore.

Cand e gata se scoate de la cuptor si se amesteca in tava. Carnea trebuie sa fie frageda astfel incat sa se topeasca in gura.

Eu prefer dupa ce amestec totul in tava sa pun portii pentru fiecare in boluri de lut si sa presar cascaval si putin chili negru fulgi si sa mai las bolul la cuptor pina se topeste cascavalul.

Acest fel de mancare este traditional turcesc si se serveste cu orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Etli Guvek" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui cu legume

Piept de pui cu legume

Pieptul de pui se taie fasii si se pune la marinat 30 minute inainte in sosul de soia.Tocam legumele:usturoiul

7 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o.. cand a devenit

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne oaie fara grasime
  • 3 cartofi mari
  • 8 ciuperci mari
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cumen
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 linguri de ulei masline
  • 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Supa de vitel Supa de vitel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde; se dau doua, trei clocote, dupa care se clateste carnea si se pune cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Spanac cu ochiuri