autor:

Liliana_Ursu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Etli Guvek

Autor: Liliana_Ursu (Bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 06 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Ursu (Bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 06 martie 2015

Ingrediente
1 kg carne oaie fara grasime, 3 cartofi mari, 8 ciuperci mari, 1 ceapa medie, 3-4 catei usturoi, 1 vanata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita cumen, 1/2 lingurita menta uscata, 1/2 lingurita piper negru macinat, 2 frunze dafin, 1/2 lingurita boia, 1/4 lingurita oregano, 3 linguri de ulei masline, 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga pe rand legumele taiate peste carne, incepand cu ceapa si usturoiul. Se stropeste cu uleiul de masline. In paharul cu pasta de rosii dizolvata se adauga toate condimentele, inclusiv sarea, si se amesteca bine. Se toarna acest mix peste legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu,se pliaza foarte bine pe margini pentru ca lasa legumele suc si sa nu curga din tava, se inteapa de 2-3 ori deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 3-4 ore.

Cand e gata se scoate de la cuptor si se amesteca in tava. Carnea trebuie sa fie frageda astfel incat sa se topeasca in gura.

Eu prefer dupa ce amestec totul in tava sa pun portii pentru fiecare in boluri de lut si sa presar cascaval si putin chili negru fulgi si sa mai las bolul la cuptor pina se topeste cascavalul.

Acest fel de mancare este traditional turcesc si se serveste cu orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Etli Guvek" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne oaie fara grasime
  • 3 cartofi mari
  • 8 ciuperci mari
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cumen
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 linguri de ulei masline
  • 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta