autor:

Liliana_Ursu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Etli Guvek

Autor: Liliana_Ursu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 06 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Ursu (Bucatar sef)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 06 martie 2015

Ingrediente
1 kg carne oaie fara grasime, 3 cartofi mari, 8 ciuperci mari, 1 ceapa medie, 3-4 catei usturoi, 1 vanata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita cumen, 1/2 lingurita menta uscata, 1/2 lingurita piper negru macinat, 2 frunze dafin, 1/2 lingurita boia, 1/4 lingurita oregano, 3 linguri de ulei masline, 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga pe rand legumele taiate peste carne, incepand cu ceapa si usturoiul. Se stropeste cu uleiul de masline. In paharul cu pasta de rosii dizolvata se adauga toate condimentele, inclusiv sarea, si se amesteca bine. Se toarna acest mix peste legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu,se pliaza foarte bine pe margini pentru ca lasa legumele suc si sa nu curga din tava, se inteapa de 2-3 ori deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 3-4 ore.

Cand e gata se scoate de la cuptor si se amesteca in tava. Carnea trebuie sa fie frageda astfel incat sa se topeasca in gura.

Eu prefer dupa ce amestec totul in tava sa pun portii pentru fiecare in boluri de lut si sa presar cascaval si putin chili negru fulgi si sa mai las bolul la cuptor pina se topeste cascavalul.

Acest fel de mancare este traditional turcesc si se serveste cu orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Etli Guvek" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pachetele de vinete

Pachetele de vinete

Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un

31 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Se curata prazul,se toaca si se undeste, se adauga apoi morcovul ras,pastarnacul tocat cubulete si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne oaie fara grasime
  • 3 cartofi mari
  • 8 ciuperci mari
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cumen
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 linguri de ulei masline
  • 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancare de fasole galbena