Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga pe rand legumele taiate peste carne, incepand cu ceapa si usturoiul. Se stropeste cu uleiul de masline. In paharul cu pasta de rosii dizolvata se adauga toate condimentele, inclusiv sarea, si se amesteca bine. Se toarna acest mix peste legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu,se pliaza foarte bine pe margini pentru ca lasa legumele suc si sa nu curga din tava, se inteapa de 2-3 ori deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 3-4 ore.
Cand e gata se scoate de la cuptor si se amesteca in tava. Carnea trebuie sa fie frageda astfel incat sa se topeasca in gura.
Eu prefer dupa ce amestec totul in tava sa pun portii pentru fiecare in boluri de lut si sa presar cascaval si putin chili negru fulgi si sa mai las bolul la cuptor pina se topeste cascavalul.
Acest fel de mancare este traditional turcesc si se serveste cu orez fiert.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii