Shaksuka verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Shaksuka verde

Ingrediente

  • ptr 4 persoane
  • 3cepe potrivite-taiate cuburi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1pahar de pastai verzi proaspete sau congelate
  • 1pahar de mazare dulce proaspata sau congelata
  • 1-2ardei verzi subtiri-taiat cuburi
  • 2-3 rosii uscate taiate bucatele
  • 200 gr branza sarata
  • 8oua

Mod de preparare

Se incalzeste o tigaie adanca si se toarna 3-4 linguri ulei de masline si se prajeste ceapa usor sa fie aurie se adauga pastaiele -daca sunt proaspete trebuie fierte 10 minute in apa cu sare.-eu am folosit congelate, sint fragede.

Se adauga ardeiul si se prajeste usor dupa care se adauga mazarea -daca este proaspata trebuie fiarta 10 minute in apa cu sare-se continua prajirea cateva minute dupa care se adauga branza sfaramata-se da la gust.-se adauga si rosiile uscate taiate cuburi.

Cand legumele sau inmuiat putin se niveleste suprafata mancarii si se adauga 2 oua ptr fiecare persoana, se acopera cu capac si se lasa pe foc potrivit pana oul se coaguleaza si albusul s-a format.

Se serveste o portie pentru fiecare, oul cuprinzand legumele sub el.

Este o mancare gustoasa potrivita la un pranz usor ptr zilele calduroase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc