autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shaksuka verde

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 21 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 21 iulie 2012

Ingrediente
ptr 4 persoane, 3cepe potrivite-taiate cuburi, , 2-3 fire ceapa verde, 1pahar de pastai verzi proaspete sau congelate, 1pahar de mazare dulce proaspata sau congelata, 1-2ardei verzi subtiri-taiat cuburi, 2-3 rosii uscate taiate bucatele, 200 gr branza sarata, 8oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste o tigaie adanca si se toarna 3-4 linguri ulei de masline si se prajeste ceapa usor sa fie aurie se adauga pastaiele -daca sunt proaspete trebuie fierte 10 minute in apa cu sare.-eu am folosit congelate, sint fragede.

Se adauga ardeiul si se prajeste usor dupa care se adauga mazarea -daca este proaspata trebuie fiarta 10 minute in apa cu sare-se continua prajirea cateva minute dupa care se adauga branza sfaramata-se da la gust.-se adauga si rosiile uscate taiate cuburi.

Cand legumele sau inmuiat putin se niveleste suprafata mancarii si se adauga 2 oua ptr fiecare persoana, se acopera cu capac si se lasa pe foc potrivit pana oul se coaguleaza si albusul s-a format.

Se serveste o portie pentru fiecare, oul cuprinzand legumele sub el.

Este o mancare gustoasa potrivita la un pranz usor ptr zilele calduroase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaksuka verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de legume la cuptor cu orez

Mancare de legume la cuptor cu orez

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam

8 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca cu dovlecei si telemea

Budinca cu dovlecei si telemea

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un

25 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nedelcu Nicoleta , 16 ianuarie 2014

    delicios

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

    Stiu si eu ca shaksuka este o mancare israeliana dar si aceasta reteta are legume ca si shaksuka si are oua ca si shaksuka si aceasta mancare are o origine turceasca si o parte din legume se pot schimba se poate adauga spanac si bamia cui ii place.

  • Liana

    Liana (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Shakshuka este o reteta isareliana,dar se gaseste cu alt nume si in Tara Vasca. Singurul lucru in comun pe care il are cu reteta originala sunt doar ouale.Reteta originala se face cu ardei,rosii si ceapa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2012

      O mancare buna, gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Arata tare bine...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Buna idee pentru o masa gatita rapid. De unde vine reteta?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 persoane
  • 3cepe potrivite-taiate cuburi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1pahar de pastai verzi proaspete sau congelate
  • 1pahar de mazare dulce proaspata sau congelata
  • 1-2ardei verzi subtiri-taiat cuburi
  • 2-3 rosii uscate taiate bucatele
  • 200 gr branza sarata
  • 8oua

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Stiu si eu ca shaksuka este o mancare israeliana dar si aceasta reteta are legume ca si shaksuka si are oua ca si shaksuka si aceasta mancare are o origine turceasca si o parte din legume se pot schimba se poate adauga spanac si bamia cui ii place.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
cartofi prajiti