autor:

anuta

» » , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Suberek cu carne de curcan

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Ingrediente
aluat:, cca. 800 g faina alba, 250 ml apa calduta, un praf de sare, 10 g de drojdie prospata (un graunte mic), umplutura:, 300 g carne tocata de curcan, 2 cepe mari uscate, piper, sare, un praf de amestec de condimente (maghiran, coriandru, cimbrisor, dafin), un praf de menta uscata, 1 lingurita de legume deshidratate, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de degete. Se acopera cu un prosopel si se lasa sa se odihneasca cca. 20 de minute

Intre timp, noi tocam ceapa marunt si o calim putin in ulei incins, adaugam si carnea tocata, adaugam legumele deshidratate, amestecul de condiment si praful de menta uscata si amestecam usor, pana ce carnea se strange si dispare tot lichidul lasat de ea. Se potriveste de sare, se da un praf de piper negru macinat, se da tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Din aluatul crescut, pe o planseta de lucru data cu faina, intindem foi subtiri, cu diametrul de 10-15 cm, in functie de marimea tigaii, asemeni unor clatite. Pe jumatate de foaie, se intinde cate o lingura varfuita de umplutura de carne, apoi se pliaza cealalta jumatate cu care se vine deasupra si se preseaza bine marginea, cu o furculita, sa nu curga carnea in timpul prajirii.

Se prajesc in ulei incins, care sa aiba cam 2 cm (inaltime) in tigaie, pe ambele fete, apoi se scot pe hartie absorbanta, se elimina surplusul de ulei, apoi se baga intr-un castron care se acopera cu un capac, pentru a se aburi.

Se servesc calde, simple sau cu un iaurt rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Mai întâi de toate am frământat aluatul. Într-un castron încăpător

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Rulada Veselie in culori

Rulada Veselie in culori

Spanacul decongelat si scurs bine, se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, cu cele 4 galbenusuri,

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 800 g faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 10 g de drojdie prospata (un graunte mic)
  • umplutura:
  • 300 g carne tocata de curcan
  • 2 cepe mari uscate
  • piper
  • sare
  • un praf de amestec de condimente (maghiran
  • coriandru
  • cimbrisor
  • dafin)
  • un praf de menta uscata
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac cu nuca si rahat