autor:

anuta

» » , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Suberek cu carne de curcan

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Ingrediente
aluat:, cca. 800 g faina alba, 250 ml apa calduta, un praf de sare, 10 g de drojdie prospata (un graunte mic), umplutura:, 300 g carne tocata de curcan, 2 cepe mari uscate, piper, sare, un praf de amestec de condimente (maghiran, coriandru, cimbrisor, dafin), un praf de menta uscata, 1 lingurita de legume deshidratate, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de degete. Se acopera cu un prosopel si se lasa sa se odihneasca cca. 20 de minute

Intre timp, noi tocam ceapa marunt si o calim putin in ulei incins, adaugam si carnea tocata, adaugam legumele deshidratate, amestecul de condiment si praful de menta uscata si amestecam usor, pana ce carnea se strange si dispare tot lichidul lasat de ea. Se potriveste de sare, se da un praf de piper negru macinat, se da tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Din aluatul crescut, pe o planseta de lucru data cu faina, intindem foi subtiri, cu diametrul de 10-15 cm, in functie de marimea tigaii, asemeni unor clatite. Pe jumatate de foaie, se intinde cate o lingura varfuita de umplutura de carne, apoi se pliaza cealalta jumatate cu care se vine deasupra si se preseaza bine marginea, cu o furculita, sa nu curga carnea in timpul prajirii.

Se prajesc in ulei incins, care sa aiba cam 2 cm (inaltime) in tigaie, pe ambele fete, apoi se scot pe hartie absorbanta, se elimina surplusul de ulei, apoi se baga intr-un castron care se acopera cu un capac, pentru a se aburi.

Se servesc calde, simple sau cu un iaurt rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Marinare rapida cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Marinare rapida cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Taiem ceapa pe jumatate, morcovii fasii si le punem la fiert in apa cu 200 ml vin si condimente.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Drob in coaste de porc

Drob in coaste de porc

Mai intai punem la fiert ficatul de porc si de pui. Dupa ce a fiert il scoatem din apa si il lasam

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 800 g faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 10 g de drojdie prospata (un graunte mic)
  • umplutura:
  • 300 g carne tocata de curcan
  • 2 cepe mari uscate
  • piper
  • sare
  • un praf de amestec de condimente (maghiran
  • coriandru
  • cimbrisor
  • dafin)
  • un praf de menta uscata
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

3 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Budinca de cozonac
Cookie Settings