Bulgurul trebuie lasat peste noapte la inmuiat intr-o oala mai mare. Dimineata se completeaza cu apa si se fierbe la foc mic pina se inmoaie bobitele. (aprox 3 ore - puteti adauga suplimentar apa daca este nevoie, cite putin din cind in cind). Se scoate si scurge foarte bine de apa (asemanator spaghetelor, intr-o sita speciala).
Intr-un castron se amesteca drojdia cu apa calduta si cele 2 linguri de zahar. Se lasa 10 minute. Se toarna peste bulgur si se amesteca bine. Se acopera vasul cu un servet de pinza sau alta textila. Se lasa la fermentat cam 3 zile, timp in care se mai amesteca din cind in cind.
Dupa aceste 3 zile se adauga vanilia si zahar. In timp ce amestecati adaugati apa pina ce capata consistenta dorita (ca de braga).
Se tine la frigider o noapte inainte de a fi servita. Se poate servi cu scortisoara presarata deasupra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii