Boza - un fel de braga turceasca

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Boza - un fel de braga turceasca

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 cana bulgur, spalat in citeva ape
  • 3/4 cana zahar
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • 7 g drojdie uscata
  • 1/4 cana apa calduta
  • 2 linguri zahar (da, doua cantitati diferite de zahar, pentru ca se adauga in etape diferite)

Mod de preparare

Bulgurul trebuie lasat peste noapte la inmuiat intr-o oala mai mare. Dimineata se completeaza cu apa si se fierbe la foc mic pina se inmoaie bobitele. (aprox 3 ore - puteti adauga suplimentar apa daca este nevoie, cite putin din cind in cind). Se scoate si scurge foarte bine de apa (asemanator spaghetelor, intr-o sita speciala).

Intr-un castron se amesteca drojdia cu apa calduta si cele 2 linguri de zahar. Se lasa 10 minute. Se toarna peste bulgur si se amesteca bine. Se acopera vasul cu un servet de pinza sau alta textila. Se lasa la fermentat cam 3 zile, timp in care se mai amesteca din cind in cind.

Dupa aceste 3 zile se adauga vanilia si zahar. In timp ce amestecati adaugati apa pina ce capata consistenta dorita (ca de braga).

Se tine la frigider o noapte inainte de a fi servita. Se poate servi cu scortisoara presarata deasupra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure