Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Ingrediente

  • - pentru chiftele
  • 500 g burgeri de strut
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii paine
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • -pentru sosul de rosii
  • 1 cana rosii cuburi
  • 1 lingura ulei masline
  • sare
  • piper macinat
  • - pentru sosul de iaurt
  • 1 cana iaurt grecesc 10% grasime
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • - pentru sos decor
  • 1 lingura unt
  • 1/2 lingurita boia
  • 1 lingura sos chilli hot

Mod de preparare

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul, iar patrunjelul verde il tocam marunt.

Iaurtul daca vi se pare umed, il tinem la scurs intr-o strecuratoare, la temperatura camerei.

Intr-un bol mai mare amestecam burgerii cu painea stoarsa bine, cu ceapa data pe razatoare, catelul de usturoi trecut prin presa, cu oul, sarea , piperul, boiaua si patrunjelul tocat.Omogenizam si apoi lasam sa se odihneasca pina facem sosurile.

Betele de frigarui le inmuiem in apa calduta.

Preparam sosul de rosii. Cuburile de rosii le faramitam cu mixerul vertical, adaugand sarea si piperul.

Intr-o tigaie non-aderenta punem uleiul la incalzit, adaugam rosiile facute sos si lasam sa dea 2-3 clocote, apoi sosul e gata.

Sosul de iaurt il facem intr-un bol in care punem iaurtul bine scurs, cei doi catei de usturoi trecuti prin presa , sare si piper.Omogenizam si am terminat sosul.

Incingem untul intr-o tigaita , adaugam boiaua si sosul chillli, amestecam si dupa ce da un clocot e gata.

Scoatem betele de frigarui din apa, iar din compozitia de chiftelute facem 6 parti egale.

Intindem carnea pe palma unsa cu ulei, punem batul de frigaruie si presam carnea cu mana, pe bat.La fel procedam pina facem cele 6 chiftele.

Punem chiftelele pe grilul incalzit si le frigem ,avand grija sa fie coapte pe toate partile.Sa nu uitati sa puneti capacul la gril.

Sa nu le frigeti prea tare , pentru ca se vor usca si nu vor mai fi suculente.

Cand sunt toate fripte , asezam chiftelele pe o farfurie , fara bete.Punem sosurile intre chiftele si ornam cu frunze de partunjel verde.

Peste sosul de iaurt presaram picuri din sosul de decor.

Pofta mare !

Mai multe amanunte si poze gasiti la mine pe blog:

https://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/11/chiftelute-turcesti-din-carne-de-strut.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul