autor:

Licuta Marin

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Baclava

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
400 gr foi placinta, 400 gr nuca macinata, 200 gr unt topit, 500 ml apa, 300 gr zahar, 250 ml miere, 1-2 linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu unt topit folosind o pensula, asezam un stat de nuci macinate, punem alta foaie deasupra, ungem cu unt si presaram nuca si tot asa, repetam operatia, pana terminam foile si nucile. Deasupra punem o foaie fara nuca si o ungem peste tot cu unt.
2. Taiem baclavaua in romburi si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, la foc potrivit.
3. Intre timp preparam siropul astfel: punem intr-o cratita la foc mic zaharul cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si dupa aceasta inca 5-6 minute. Adaugam zeama de lamaie si mierea, punem din nou pe foc pentru inca 5 minute. Dam deoparte si turnam esenta de vanilie.
4. Cand baclavaua este coapta, se scoate si se toarna peste ea siropul. Se da din nou la cuptor timp de aproximativ 25 minute, la foc mic, pana se inmoaie bine baclavaua. Se lasa sa se raceasca de tot dupa care o putem servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

61 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

  • 18 comentarii

  • Luisiana Genoveva , 25 iunie 2015

    baklava se face cu foı specıale nu cu foı de placınta aici ın turcıa le luam de la market

  • Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    baclavalele adevarate le gasiti in turcia nu in romania

  • Tamara Panaete , 15 februarie 2015

    nu este uleioasa, iese f buna. Nr de foi mi se pare ca trebuie sa fie 28 , sunt secrete care daca nu se respecta nu iese bine

    • Vazil Geo , 30 ianuarie 2015

      Cine o incercat reteta,e buna nui uleioasa?

    • georgiana , 30 ianuarie 2015

      Ce parere aveti?a-ti facut e buna?nu e prea uleioasa?

    • Carmen Constantinescu , 27 septembrie 2014

      NU asa...

    • Florin Colbu , 20 septembrie 2014

      nu asase face baclavaua turceasca

    • Axinte Mihaela , 20 august 2014

      nu iese ca cea facuta cu foi facute in casa;((

    • Anisoara Craciuneanu , 20 august 2014

      foarte buna

    • Xasan Osman , 14 august 2014

      NU ESTE ACEIASI PE CARE O STIU EU.....

    • Marieta Pall , 20 decembrie 2013

      Foarte buna,dar prefer sa o cumpar gata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      O delicateta yumi,yumi...deosebit de buna ! *****

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      O bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Deosebite si delicioase...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Aroma turceasca ! a ajuns, virtual , si la noi !

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Aromata, insiropata, buna, delicioasa...imi place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ador acest desert! Multumim de reteta, sunt minunate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 400 gr foi placinta
  • 400 gr nuca macinata
  • 200 gr unt topit
  • 500 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 250 ml miere
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

47 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

georgiana

Ce parere aveti?a-ti facut e buna?nu e prea uleioasa?

Retete

din Prajituri

Foi cu cacao pentru prajituri Foi cu cacao pentru prajituri

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cornulete fragede Cornulete fragede

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare. Intr-un bol punem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură cu morcovi şi cocos