1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu unt topit folosind o pensula, asezam un stat de nuci macinate, punem alta foaie deasupra, ungem cu unt si presaram nuca si tot asa, repetam operatia, pana terminam foile si nucile. Deasupra punem o foaie fara nuca si o ungem peste tot cu unt.
2. Taiem baclavaua in romburi si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, la foc potrivit.
3. Intre timp preparam siropul astfel: punem intr-o cratita la foc mic zaharul cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si dupa aceasta inca 5-6 minute. Adaugam zeama de lamaie si mierea, punem din nou pe foc pentru inca 5 minute. Dam deoparte si turnam esenta de vanilie.
4. Cand baclavaua este coapta, se scoate si se toarna peste ea siropul. Se da din nou la cuptor timp de aproximativ 25 minute, la foc mic, pana se inmoaie bine baclavaua. Se lasa sa se raceasca de tot dupa care o putem servi.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii