autor:

Licuta Marin

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Baclava

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
400 gr foi placinta, 400 gr nuca macinata, 200 gr unt topit, 500 ml apa, 300 gr zahar, 250 ml miere, 1-2 linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu unt topit folosind o pensula, asezam un stat de nuci macinate, punem alta foaie deasupra, ungem cu unt si presaram nuca si tot asa, repetam operatia, pana terminam foile si nucile. Deasupra punem o foaie fara nuca si o ungem peste tot cu unt.
2. Taiem baclavaua in romburi si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, la foc potrivit.
3. Intre timp preparam siropul astfel: punem intr-o cratita la foc mic zaharul cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si dupa aceasta inca 5-6 minute. Adaugam zeama de lamaie si mierea, punem din nou pe foc pentru inca 5 minute. Dam deoparte si turnam esenta de vanilie.
4. Cand baclavaua este coapta, se scoate si se toarna peste ea siropul. Se da din nou la cuptor timp de aproximativ 25 minute, la foc mic, pana se inmoaie bine baclavaua. Se lasa sa se raceasca de tot dupa care o putem servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baclava

Baclava

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei. Nucile se macina,

14 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in

68 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luisiana Genoveva , 25 iunie 2015

    baklava se face cu foı specıale nu cu foı de placınta aici ın turcıa le luam de la market

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    baclavalele adevarate le gasiti in turcia nu in romania

  • Fara foto

    Tamara Panaete , 15 februarie 2015

    nu este uleioasa, iese f buna. Nr de foi mi se pare ca trebuie sa fie 28 , sunt secrete care daca nu se respecta nu iese bine

    • Fara foto

      Vazil Geo , 30 ianuarie 2015

      Cine o incercat reteta,e buna nui uleioasa?

    • Fara foto

      georgiana , 30 ianuarie 2015

      Ce parere aveti?a-ti facut e buna?nu e prea uleioasa?

    • Fara foto

      Carmen Constantinescu , 27 septembrie 2014

      NU asa...

    • Fara foto

      Florin Colbu , 20 septembrie 2014

      nu asase face baclavaua turceasca

    • Fara foto

      Axinte Mihaela , 20 august 2014

      nu iese ca cea facuta cu foi facute in casa;((

    • Fara foto

      Anisoara Craciuneanu , 20 august 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Xasan Osman , 14 august 2014

      NU ESTE ACEIASI PE CARE O STIU EU.....

    • Fara foto

      Marieta Pall , 20 decembrie 2013

      Foarte buna,dar prefer sa o cumpar gata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      O delicateta yumi,yumi...deosebit de buna ! *****

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      O bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Deosebite si delicioase...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Aroma turceasca ! a ajuns, virtual , si la noi !

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Aromata, insiropata, buna, delicioasa...imi place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ador acest desert! Multumim de reteta, sunt minunate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 400 gr foi placinta
  • 400 gr nuca macinata
  • 200 gr unt topit
  • 500 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 250 ml miere
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

georgiana

Ce parere aveti?a-ti facut e buna?nu e prea uleioasa?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie