O fac deseori ptr. ca in afara faptului ca e delicioasa, se face si rapid!
Se face o crema de vanilie asa:
-se amesteca faina cu 100 ml lapte..
-laptele se fierbe , apoi adaugati laptele cu faina, z. vanilat, zaharul tos, ouale batute,sare si amestecati tot timpul sa nu se prinda.
-cand se ingroasa, dati la racit, iar cand se mai raceste puneti pachetul de unt si omogenizati bine
Bateti frisca cu laptele, conform instructiunilor de pe ambalaj .
Caramelizati nuca cu zaharul, apoi zdrobiti-o.
Pe o tava presarati nuca de cocos in strat mai gros, cca 5 mm, in forma dreptunghiulara
Turnati crema de vanilie peste nuca de cocos, si intindeti cu grija .
Apoi intindeti pe crema de vanilie un strat de frisca si presarati nuca caramelizata.
Taiati straifuri , si rulati, ajutandu-va de o furculita.
Aceasta reteta am gasit-o pe bucataras.ro, postata de Gaby. Multumim ptr. reteta e super delicioasaaa!
Asezati ruladele invers pe platou, dati la rece 2 h, apoi serviti!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii