autor:

strumfii bucatari

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Rulada turceasca retete originala

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 24 aprilie 2016

Ingrediente
10 biscuiti cu ciocolata, Zeama de la o lamaie/portocala, 3-5 vanilii, 200 gr frisca lichida, Jeleuri, 200 gr nuca de cocos, 25 gr unt, 75 gr faina, 100 gr zahar, 500 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

La multi ani tuturor ce se sarbatoresc azi! In 1996- 1998 am fost in Turcia si am lucrat la o cofetarie-cafenea, am invatat multe retete acolo. Va invit sa vedeti una dintre ele.

Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu 250 ml lapte. Laptele ramas se pune la fiert. Cind clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se adauga vanilia si untul. Se lasa la racorit. Nuca de cocos se aseaza in strat gros intr o tava tapetata cu hartie de copt (eu am facut in tartiera imi place mai mult asa).

Adaugam cu lingura crema de vanilie si nivelam incet sa nu stricam stratul de nuca de cocos. Punem biscuiti cu zeama de lamaie /portocala in blender si amestecam bine. Peste crema punem biscuitii. Batem bine frisca si o adaugam peste crema si o nivelam usor. Punem jeleuri, biscuiti praf si nuca de cocos. Dam la rece 2-3 ore. Apoi o taiem fasii cu un cutit si o rulam daca ati facut in tava. Eu am taiat ca tort. Este demential de buna. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca retete originala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem la Doubletta

Clatite cu gem la Doubletta

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand

15 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mere, pere in ... aluat

Mere, pere in ... aluat

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 biscuiti cu ciocolata
  • Zeama de la o lamaie/portocala
  • 3-5 vanilii
  • 200 gr frisca lichida
  • Jeleuri
  • 200 gr nuca de cocos
  • 25 gr unt
  • 75 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Catifea de ciocolata