La multi ani tuturor ce se sarbatoresc azi! In 1996- 1998 am fost in Turcia si am lucrat la o cofetarie-cafenea, am invatat multe retete acolo. Va invit sa vedeti una dintre ele.
Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu 250 ml lapte. Laptele ramas se pune la fiert. Cind clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se adauga vanilia si untul. Se lasa la racorit. Nuca de cocos se aseaza in strat gros intr o tava tapetata cu hartie de copt (eu am facut in tartiera imi place mai mult asa).
Adaugam cu lingura crema de vanilie si nivelam incet sa nu stricam stratul de nuca de cocos. Punem biscuiti cu zeama de lamaie /portocala in blender si amestecam bine. Peste crema punem biscuitii. Batem bine frisca si o adaugam peste crema si o nivelam usor. Punem jeleuri, biscuiti praf si nuca de cocos. Dam la rece 2-3 ore. Apoi o taiem fasii cu un cutit si o rulam daca ati facut in tava. Eu am taiat ca tort. Este demential de buna. Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii