autor:

cartederetete.ro

» » Dulciuri diverse

Kataif

Autor: cartederetete.ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cartederetete.ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Ingrediente
200 gr de fidea subtire, 1 cup zahar (125 grame), 250 ml apa, 2 bucati de cardamon, putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt, eu am uitat si era greu de pus dupa), 250 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.
Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.
Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.
Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea.
Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.
Se taie in patrate sau dreptunghiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kataif" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Kataif

Kataif

Preparare: Se unge bine tava cu unt si punem fideaua, in strat subtire pt a se usca putin in cuptor.Trebuie

19 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker

12 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    luısıana , 15 noiembrie 2014

    ce aı postat tu nu este kadaıf kadaıful se face dın nıste taıteı taıatı la 1mm grosıme eu traıesc ın turcıa şi ştıu orıgınalul

  • Fara foto

    scurtu , 17 mai 2014

    se gasea in cofetarii acum 25 de ani dar presupun ca reteta originala o stiu cel mai bine turcii ca si baclavaua cufistic

  • Fara foto

    Ioana Alexandra , 26 martie 2014

    e foarte buna am facut si eu

    • Fara foto

      LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013

      Prima data am auzit de Kataif cu frisca de la Olguta din LA MEDELENI ,asta acum multi ani si de atunci am ramas cu imaginea inchipuita si cu dorinta de a manca si eu,uite ca acum am ocazia ,sper sa-mi fac ceva timp si sa-mi iasa!

    • Fara foto

      tory (Bucatar) , 15 februarie 2013

      si eu pregatesc kataif,dar cumpar blatul din comert este ff bun dar si ff ieftin,8lei bucata si are 11portii prepari siropul si adaugi frisca

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      tatal meu este din Constanta si mi-ai adus aminte de copilarie...merci...bravo!

    • MARLENNA

      MARLENNA (Maestru bucatar) , 14 februarie 2013

      ce este CARDAMONUL , unde se gaseste ?

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Delicios !!!Este preferatul meu

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

      arata foarte bine si cred ca e apetisant!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Delicios si apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de fidea subtire
  • 1 cup zahar (125 grame)
  • 250 ml apa
  • 2 bucati de cardamon
  • putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt, eu am uitat si era greu de pus dupa)
  • 250 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de cartederetete.ro
Faloodeh

Faloodeh

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se

3 voturi    3 comentarii
4h
Inghetate
Faloodeh cu mere

Faloodeh cu mere

Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Ficatei prajiti

Ficatei prajiti

Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul. Intr-o

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

luısıana

ce aı postat tu nu este kadaıf kadaıful se face dın nıste taıteı taıatı la 1mm grosıme eu traıesc ın turcıa şi ştıu orıgınalul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu crema de nuci