Shaorma de vita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Shaorma de vita

Ingrediente

  • Carne vitel -cel putin un kilogram (pt. 6-7 lipii)
  • Cartofi 5-6 medii
  • Lipii sau tortillas
  • Ceapa rosie 2 buc
  • Ceapa verde 3 buc
  • Maioneza
  • Smintina
  • Usturoi -5 catei
  • Rosii

Mod de preparare

Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei si otet ,o lingurita boia si condiment cimbru sau oregano ...care va place.Carnea trebuie sa fi acoperita de marinada.

Dupa ce a stat la macerat o scurgem o taiem feliute subtiri si turnam peste ea putin ulei si o frecam bine sa prinda uleiul fiecare bucatica de carne.O punem intr-o tigaie teflonata si o lasam sa se faca.La inceput isi va lasa apa si va incepe sa fiarba,mai spre sfirsit rumeninduse.Amestecam cit e nevoie ca sa nu se arda.Nu o uscati excesiv -mai suculenta=mai gustoasa dar verificati sa fie facuta.Reusita e garantata daca folositi vitel daca folositi carne de vaca pensionata..mai trebuie sa puneti apa.

Maioneza 2-3 linguri o amestecam cu o lingura buna de smintina si adaugam si putin castravete prospat pentru un gust fresh.Zdrobim si 5 catei de usturoi si ii incorporam in compozitie.O lasam la frigider sa se imbibe aromele.

Ceapa se taie Julien si se amesteca cu foile de ceapa verde -doar parte verde...sau cum vreti..o puteti folosi pe toata.

Cartofii prajiti stie toata lumea cum si in ce fel.

Mie imi place la farfurie dar daca o doriti in lipie ordinea ar fi :se unge lipia cu sosul de maioneza,se adauga cartofii prajiti ,carnea,ceapa,ketchup,sare piper.etc.

Atentie ,daca nu aveti experienta la impaturit.Tortillas sunt mai gustoase dar se rup mult mai repede decit lipia care e mai rezistenta la ...tragere.

Eu am facut linga shaorma si o salata de rosii in stil tabouleh dar fara bulgur.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise