autor:

kllass

» » Aperitive

Shaorma de vita

Autor: kllass (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 25 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kllass (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 25 martie 2012

Ingrediente
Carne vitel -cel putin un kilogram (pt. 6-7 lipii), Cartofi 5-6 medii, Lipii sau tortillas, Ceapa rosie 2 buc, Ceapa verde 3 buc, Maioneza, Smintina, Usturoi -5 catei, Rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei si otet ,o lingurita boia si condiment cimbru sau oregano ...care va place.Carnea trebuie sa fi acoperita de marinada.
Dupa ce a stat la macerat o scurgem o taiem feliute subtiri si turnam peste ea putin ulei si o frecam bine sa prinda uleiul fiecare bucatica de carne.O punem intr-o tigaie teflonata si o lasam sa se faca.La inceput isi va lasa apa si va incepe sa fiarba,mai spre sfirsit rumeninduse.Amestecam cit e nevoie ca sa nu se arda.Nu o uscati excesiv -mai suculenta=mai gustoasa dar verificati sa fie facuta.Reusita e garantata daca folositi vitel daca folositi carne de vaca pensionata..mai trebuie sa puneti apa.
Maioneza 2-3 linguri o amestecam cu o lingura buna de smintina si adaugam si putin castravete prospat pentru un gust fresh.Zdrobim si 5 catei de usturoi si ii incorporam in compozitie.O lasam la frigider sa se imbibe aromele.
Ceapa se taie Julien si se amesteca cu foile de ceapa verde -doar parte verde...sau cum vreti..o puteti folosi pe toata.
Cartofii prajiti stie toata lumea cum si in ce fel.
Mie imi place la farfurie dar daca o doriti in lipie ordinea ar fi :se unge lipia cu sosul de maioneza,se adauga cartofii prajiti ,carnea,ceapa,ketchup,sare piper.etc.
Atentie ,daca nu aveti experienta la impaturit.Tortillas sunt mai gustoase dar se rup mult mai repede decit lipia care e mai rezistenta la ...tragere.
Eu am facut linga shaorma si o salata de rosii in stil tabouleh dar fara bulgur.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Limba rasol cu ciuperci si sos

Limba rasol cu ciuperci si sos

Se pune la fiert limba in 3l de apa cu 1 lingurita de sare si legumele curatate. Trebuie sa fiarba

27 voturi    6 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ioska

    ioska (Chef de cuisine) , 24 iunie 2013

    ma si gandeam sa incerc si cu altfel de carne , inafara de traditionala zburatore , experimentez personal si am sa revin cu detalii :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Carne vitel -cel putin un kilogram (pt. 6-7 lipii)
  • Cartofi 5-6 medii
  • Lipii sau tortillas
  • Ceapa rosie 2 buc
  • Ceapa verde 3 buc
  • Maioneza
  • Smintina
  • Usturoi -5 catei
  • Rosii

Raporteaza reteta

Retete
de kllass
Pizza Suprema

Pizza Suprema

Intr-o cratita se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se adauga si uleiul si deasupra uleiului

11 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Valdostana

Valdostana

Se bate cotletul(nu chiar ca pentru snitele,mai gros putin) se da prin faina doar partea care se

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare la ceaun

Ciorba de perisoare la ceaun

Carnea se amesteca cu grisul cu ouale si cu un pic de patrunjel verde.Se pune sare si piper dupa

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
ioska

ioska (Chef de cuisine)

ma si gandeam sa incerc si cu altfel de carne , inafara de traditionala zburatore , experimentez personal si am sa revin cu detalii :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada aperitiv Kaprice