autor:

Fara foto

» » Aperitive

Carne de pui in foietaj

Autor: kali (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kali (Maestru bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 mai 2012

Ingrediente
1 bol cu carne de pui fiarta ( pot fi folosite si resturi de carne de la pui la rotisor sau ciorba de pui), , 1 bol felii de ceapa uscata, , 3 linguri de ulei de măsline, , 2 linguri sumac (Sumacul se poate gasi la raionul de mirodenii orientale sau mediteraneene), , 1 lingurita de boia de ardei dulce sau paprika, , 1/2 lingurita piper alb sau cayenne, , 1/2 lingurita piper negru, , 1/2 lingurita de sare, , 1/2 cana de unt topit, , 1 pachet aluat de placinta

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie se toarna ulei de măsline şi se adauga ceapa care se prajeste la foc mediu. Carnea de pui se rupe cu degetele in fasii mici si se adauga peste ceapa,se adaugă sare în cazul în care carnea de pui nu a fost sarata. Gatiti timp de 5 minute sau pana compozitia capata o culoare usor maro. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă sumac, boia de ardei, piper negru si piper alb. Asezati primul strat de aluat şi se taie în patrate de aproximativ 25 de centimetrii ca dimensiune,si se unge cu putin unt topit. Nu foarte mult intrucat compozitia are suficienta grasime. Se adauga 2 linguri din compozitia de pui pe o foaie de aluat, se utilizeaza 2 foi subtiri de aluat, se indoaie pe parti si se ruleaza. Se repetă până când tot puiul este gata. Se aseaza ruloul într-o tigaie şi se unge cu unt. Gatiti în cuptorul preîncălzit la 400 de grade timp de 15 minute sau pana se rumeneste. Inainte de servire, rulourile se lasa sa se raceasca usor. Se poate servi ca aperitiv sau cu salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Modul de preparare: După ce am spălat măruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Inmuiem miezul de paine in lapte (sau apa) si stoarcem bine. Arahidele prajite le maruntim (nu le

0 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 bol cu carne de pui fiarta ( pot fi folosite si resturi de carne de la pui la rotisor sau ciorba de pui)
  • 1 bol felii de ceapa uscata
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri sumac (Sumacul se poate gasi la raionul de mirodenii orientale sau mediteraneene)
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce sau paprika
  • 1/2 lingurita piper alb sau cayenne
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 cana de unt topit
  • 1 pachet aluat de placinta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec aperitiv