autor:

Fara foto

» » Aperitive

Carne de pui in foietaj

Autor: kali (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kali (Maestru bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 mai 2012

Ingrediente
1 bol cu carne de pui fiarta ( pot fi folosite si resturi de carne de la pui la rotisor sau ciorba de pui), , 1 bol felii de ceapa uscata, , 3 linguri de ulei de măsline, , 2 linguri sumac (Sumacul se poate gasi la raionul de mirodenii orientale sau mediteraneene), , 1 lingurita de boia de ardei dulce sau paprika, , 1/2 lingurita piper alb sau cayenne, , 1/2 lingurita piper negru, , 1/2 lingurita de sare, , 1/2 cana de unt topit, , 1 pachet aluat de placinta

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie se toarna ulei de măsline şi se adauga ceapa care se prajeste la foc mediu. Carnea de pui se rupe cu degetele in fasii mici si se adauga peste ceapa,se adaugă sare în cazul în care carnea de pui nu a fost sarata. Gatiti timp de 5 minute sau pana compozitia capata o culoare usor maro. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă sumac, boia de ardei, piper negru si piper alb. Asezati primul strat de aluat şi se taie în patrate de aproximativ 25 de centimetrii ca dimensiune,si se unge cu putin unt topit. Nu foarte mult intrucat compozitia are suficienta grasime. Se adauga 2 linguri din compozitia de pui pe o foaie de aluat, se utilizeaza 2 foi subtiri de aluat, se indoaie pe parti si se ruleaza. Se repetă până când tot puiul este gata. Se aseaza ruloul într-o tigaie şi se unge cu unt. Gatiti în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 15 minute sau pana se rumeneste. Inainte de servire, rulourile se lasa sa se raceasca usor. Se poate servi ca aperitiv sau cu salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Modul de preparare: După ce am spălat măruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Cartofii fierti si curatati de coaja se paseaza cu furculita bine de tot apoi se amesteca cu celelalte

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 bol cu carne de pui fiarta ( pot fi folosite si resturi de carne de la pui la rotisor sau ciorba de pui)
  • 1 bol felii de ceapa uscata
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri sumac (Sumacul se poate gasi la raionul de mirodenii orientale sau mediteraneene)
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce sau paprika
  • 1/2 lingurita piper alb sau cayenne
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 cana de unt topit
  • 1 pachet aluat de placinta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Bacon umplut