Carne de pui in foietaj

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Carne de pui in foietaj

Ingrediente

  • 1 bol cu carne de pui fiarta ( pot fi folosite si resturi de carne de la pui la rotisor sau ciorba de pui)
  • 1 bol felii de ceapa uscata
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri sumac (Sumacul se poate gasi la raionul de mirodenii orientale sau mediteraneene)
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce sau paprika
  • 1/2 lingurita piper alb sau cayenne
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 cana de unt topit
  • 1 pachet aluat de placinta

Mod de preparare

Intr-o tigaie se toarna ulei de măsline şi se adauga ceapa care se prajeste la foc mediu. Carnea de pui se rupe cu degetele in fasii mici si se adauga peste ceapa,se adaugă sare în cazul în care carnea de pui nu a fost sarata. Gatiti timp de 5 minute sau pana compozitia capata o culoare usor maro. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă sumac, boia de ardei, piper negru si piper alb. Asezati primul strat de aluat şi se taie în patrate de aproximativ 25 de centimetrii ca dimensiune,si se unge cu putin unt topit. Nu foarte mult intrucat compozitia are suficienta grasime. Se adauga 2 linguri din compozitia de pui pe o foaie de aluat, se utilizeaza 2 foi subtiri de aluat, se indoaie pe parti si se ruleaza. Se repetă până când tot puiul este gata. Se aseaza ruloul într-o tigaie şi se unge cu unt. Gatiti în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 15 minute sau pana se rumeneste. Inainte de servire, rulourile se lasa sa se raceasca usor. Se poate servi ca aperitiv sau cu salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise