autor:

Kyra

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Imam bayildi

Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 24 aprilie 2012

Ingrediente
doua vinete potrivite, , doua cepe, , doi ardei grasi, , doua rosii, , patru catei de usturoi, , un ardei iute, , o legatura patrunjel verde, , 250 grame feta de oaie si capra, , o lingurita oregano, , o cana ulei de masline, , piper si sare, dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece cu sare pina se pregatesc celelalte ingrediente.
Se oparesc rosiile pentru a putea indeparta coaja.
Se curata ceapa si ardeii, apoi se toaca marunt.
Cu o lingurita se indeparteaza miezul feliilor de vinata, facind un caus mic. Se curata rosiile de coaja apoi, impreuna cu miezul vinetelor se toaca si ele marunt.
Se incing doua linguri de ulei intr-o tigaie apoi punem ceapa tocata sa se caleasca.
Cind a capatat o culoare aurie adaugam si ardeiul, amestecind continuu.
Adaugam si rosiile impreuna cu miezul vinetelor peste legumele calite, lasind sa fiarba usor pina scade sucul lasat de rosii.
Intre timp tocam ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul.
Se adauga si acestea peste amestecul din tigaie, lasind pentru inca doua minute sa se combine toate aromele. Se presara o lingurita rasa de sare si un virf de cutit de piper, se amesteca si se indeparteaza dupa foc.
Se scot vinetele din apa si se tamponeaza cu hirtie absorbanta pentru a indeparta complet lichidul.
Se toarna restul de ulei intr-un vas un pic mai adinc si se prajesc vinetele pe ambele parti.
Se aseaza vinetele prajite intr-o tava cu miezul in sus.
Apoi, cu o lingura asezam umplutura pregatita anterior. La sfirsit, se taie brinza in fisii si se decoreaza vinetele. Se presara oregano deasupra dupa care se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute, asa incit sa se gateasca totul impreuna.
Sint gata cind brinza va capata o crusta usor aurie iar umplutura va deveni usor transparenta pastrind totusi o cromatica vie.

Se scot cu o paleta pe un platou astfel incit surplusul de ulei va ramine in tava si se vor consuma dupa ce s-au racorit putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Imam bayildi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2012

    Foarte apetisante!***** In privinta retetei originale ar fi foarte greu de respectat; intr-adevar numele de "imam bayildi" s-ar traduce cu "imamul"( predicator musulman) a lesinat- ; nu se stie din ce cauza : ori i s-a parut prea scump costul ingredientelor or din cauza indigestiei produse de cantitatea mare de ulei de masline in care se fierb inabusit vinetele umplute.Legenda spune ca sotia imamului era fiica unui bogat negustor de ulei de masline ; acesta i-a dat de zestre 12 borcane mari cu ulei de masline.Imamul a ramas atat de incantat de aceasta mancare incat i-a cerut sa i-o gateasca zilnic.Sotia a gatit acelasi fel de mancare 12 zile; in ziua a 13-a cand imamul a venit acasa si nu a mai gasit pe masa mancarea de vinete umplute si a aflat ca nu a mai ramas din uleiul de masline de zestre a lesinat... O seara buna iti doresc si asteptam in continuare retete interesante de la tine.

  • Fara foto

    shushaneaua (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2012

    Se apropie de reteta originala dar ramane departe. Vinetele nu se injumatatesc si nu se pune branza. Asta in mare, in mic nici miezul vinetelor nu se prepara inainte de a fi data mancarea la cuptor ...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • doua vinete potrivite
  • doua cepe
  • doi ardei grasi
  • doua rosii
  • patru catei de usturoi
  • un ardei iute
  • o legatura patrunjel verde
  • 250 grame feta de oaie si capra
  • o lingurita oregano
  • o cana ulei de masline
  • piper si sare
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Kyra
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul. Se mixeaza impreuna

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort black&white

Tort black&white

Laptele se imparte in cantitati egale in doua vase. Ciocolata alba se rupe in bucati mici si se adauga

17 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Mille-feuille cu mere caramelizate

Mille-feuille cu mere caramelizate

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisante!***** In privinta retetei originale ar fi foarte greu de respectat; intr-adevar numele de "imam bayildi" s-ar traduce cu "imamul"( predicator musulman) a lesinat- ; nu se stie din ce cauza : ori i s-a parut prea scump costul ingredientelor or din cauza indigestiei produse de cantitatea mare de ulei de masline in care se fierb inabusit vinetele umplute.Legenda spune ca sotia imamului era fiica unui bogat negustor de ulei de masline ; acesta i-a dat de zestre 12 borcane mari cu ulei de masline.Imamul a ramas atat de incantat de aceasta mancare incat i-a cerut sa i-o gateasca zilnic.Sotia a gatit acelasi fel de mancare 12 zile; in ziua a 13-a cand imamul a venit acasa si nu a mai gasit pe masa mancarea de vinete umplute si a aflat ca nu a mai ramas din uleiul de masline de zestre a lesinat... O seara buna iti doresc si asteptam in continuare retete interesante de la tine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti